Links Brits premier Theresa May, rechts brexit-hoofdonderhandelaar Michel Barnier.
Volledig scherm
Links Brits premier Theresa May, rechts brexit-hoofdonderhandelaar Michel Barnier. © AP

Britten hebben nog altijd drie opties voor brexit, maar “no deal wordt steeds waarschijnlijker”

Het wordt steeds waarschijnlijker dat het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapt zonder een scheidingsakkoord. Als de Britten zonder afspraken uit de EUstappen, dan is dat de verantwoordelijkheid van het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft Michel Barnier, de brexithoofdonderhandelaar van de EU, gezegd. Maar hij hoopt tegelijkertijd dat een ‘no deal’-brexit kan vermeden worden. Een groep Britse parlementsleden hoopt hetzelfde en wil uitstel afdwingen. 

23 reacties

  • raf janssens

    5 jaar geleden
    Optie 4 zou wel eens de echte optie kunnen zijn: intrekking van artikel 50. Blijkbaar zwijgt men die in de pers liever dood - omdat het niet spannend genoeg is?
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Vraag me af wat de politieke schade moet zijn bij een nieuwe verkiezing.
  • Patrick Arnout

    5 jaar geleden
    Haar voorstel werd reeds driemaal verworpen in het parlement. Opnieuw wil ze dit nu voorleggen. Het brexitreferendum werd echter maar 1 maal voorgelegd aan de Engelsen. Shame on you. Hypocriete politiekers zitten overal.
  • erik vercammen

    5 jaar geleden
    Steeds meer personen in UK roepen om een nieuw referendum zeker nu de gevolgen duidelijker zijn. Bij de eerste stemming was alles vaag en waren er zelfs nog van Deals geen sprake. Maar er was hen beloofd het beste voor UK eruit te halen. Dit gebeurd nu niet dus vind ik dat ze het volk opnieuw moeten raadplegen of een no deal Brexit goed is? En zo niet gewoon in de unie te blijven!
  • Rudi Desaever

    5 jaar geleden
    Opstarten van de BENELUX. Pro BELEXIT. 1 regering 1 land.