De Canadese prmier Justin Trudeau tijdens een klimaatactie begin maart.
Volledig scherm
De Canadese prmier Justin Trudeau tijdens een klimaatactie begin maart. © AP

Canada warmt twee keer sneller op dan rest van de wereld

De klimaatverandering zorgt ervoor dat Canada bijna twee keer sneller opwarmt dan de rest van de wereld. De effecten zijn het meest merkbaar in het noorden van het land. Dat blijkt uit een regeringsrapport.

27 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Ieder land warmt 0,0007 graden op en Canada 0,0014 graden. Wat een ramp ! Mijn thermometer kan dat zelfs niet waarnemen. En nog altijd is er geen enkel valabel bewijs dat de mens aan de oorzaak ligt van dit pietlullige verschil.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    We zullen het aan den lijven ondervinden. Er zijn te veel mensen die het probleem ontkennen of wijten aan slechts een ding. Het is trouwens toch te laat. Architecten en ingenieurs gaan hun handen vol hebben de komende jaren. En die van het waterbeheer. Als de permafrost smelt, krijgen we het dubbele van CO2-uitstoot. En geen kat kent het domino-effect ?
  • jintha peeters

    5 jaar geleden
    mike als je niks van canada weet zwijgt dan zo doe je geen domme dingen
  • Hans Gort

    5 jaar geleden
    Historisch gezien zitten we zelfs met een CO tekort. Verschijdene biringen in het ijs op de polen tonen dit aan. En ja het klimaat veranderd dit zal je mij niet horen ontkennen maar de maya's zijn ook verdwenen wegens klimaatsveranderingen alsook de mamoet, holenbeer, etc etc. We hebben hier in de geschiedenis al verschillende met een tropisch klimaat gezeten en ook al verschillende keren onder het ijs. Dus stop met die paniekzaaierij en geldklopperij
  • Marc Saerens

    5 jaar geleden
    Dat is wel even schrikken, in februari was ik in Canada en 't was maar -35°C en dat was niet eens in 't noorden maar halfweg..............