Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Elk gezin verspilt 88 kilo eten per jaar: 6 tips tegen voedselverspilling

Elk jaar wordt in Vlaanderen 907 miljoen kilo perfect eetbaar voedsel weggegooid. De gezinnen verspillen 241 miljoen kilo, of 88 kilo per huishouden. De rest gaat verloren in de landbouw en in de voedingsindustrie. Gelukkig hoeft bewuster winkelen en leven niet eens zo moeilijk te zijn. Met deze 6 tips kom je al een heel eind ver.

10 reacties

  • Caroline Bex

    5 jaar geleden
    Sinds wij een maaltijdbox hebben met de juist afgewogen hoeveelheden, is onze voedselverspilling drastisch naar beneden gegaan!
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Ik sta thuis achter het fornuis en doe alle boodschappen. Hoe komt men aan 88 kilo? Ik verspil jaarlijks 0 gram aan voedsel, tenzij je hebt over schillen van aardappelen en fruit, de wortel van een selder of prei, klokhuizen, enzovoort.. Als ik teveel fruit gekocht heb dat te rijp wordt, dan maak ik er confituur van. Teveel tomaten gekocht? Pel ze, maak er puree van of snij ze in kleine stukjes en vries in.
  • Jean-Pierre Vercruysse

    5 jaar geleden
    Wij hebben een paar kippen en buiten hun graan zijn heel tevreden wanneer ze wat groenten afval krijgen , zelfs vlees (in stukjes natuurlijk) en wat andere zaken. Gevolg : recyclage, ze leggen mooie goede eieren !!!
  • ludo vc

    5 jaar geleden
    ik kom zeker NIET aan 88 kg
  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    Velen winkelen onbezonnen en met gejaagdheid. Huishouding vraagt "management" maar de "status van huisvrouw" wordt tegenwoordig respectloos geschrapt. Geef ons een herwaardering en de vrij keuze om al dan niet buitenshuis te (moeten) gaan werken of volwaardige huismoeder te zijn.