Opnieuw voetganger aangereden in Brussel: vrouw verkeert in levensgevaar

Het IJzerplein in Brussel. © Google Maps

Bij een ongeval op het IJzerplein in Brussel is dinsdagochtend een voetganger levensgevaarlijk gewond geraakt toen ze werd aangereden door een bestelwagen.

Jef Van Hoofstat

Het ongeval vond dinsdagochtend om 8.35 uur plaats: een vrouw, die volgens de eerste verklarlingen het rode licht negeerde toen ze het kruispunt wilde oversteken, werd gegrepen door een bestelwagen. Het verkeerslicht voor de bestelwagen stond op groen. De vrouw werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder, die niet onder invloed was, wordt verhoord door de politie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zondag overleed in het Brusselse Koekelberg nog een 30-jarige vrouw bij het oversteken. De negentienjarige chauffeur had een voorlopig rijbewijs. Hij haalde twee wagens die waren gestopt om het slachtoffer te laten oversteken, langs rechts in over het fietspad.

De burgemeester van Koekelberg Ahmed Laaouej heeft aan de bevoegde politiezone Brussel-West gevraagd om een beleid van nultolerantie te voeren tegen automobilisten die voetgangers in gevaar brengen.