Direct naar artikelinhoud
Update

Gert Verhulst stopt als Gert van Samson

Na 30 jaar houdt Gert Verhulst het voor bekeken aan de zijde van SamsonBeeld BELGA

Gert Verhulst stopt als Gert van Samson. Dat heeft Studio 100 dinsdag bekendgemaakt op een persconferentie in Schelle. Samson gaat verder, maar het is nog onduidelijk met wie als sidekick. De volgende show wordt de afscheidsshow van Gert.

Na 30 jaar, 800 afleveringen, 28 Kerstshows en 17 albums is het welletjes voor Verhulst. “Na 30 jaar heb ik beslist om te stoppen met Samson & Gert. Ik heb intens veel plezier beleefd aan dit grote avontuur”, legt hij uit. “We hebben met het hele team heel hard gewerkt en nog veel harder gelachen samen. Wanneer we optreden met Samson & Gert, voel ik de warmte en genegenheid van het publiek. Dat doet mij enorm veel deugd.”

“Ik wil graag in schoonheid afscheid nemen en ben van plan om te genieten van elke seconde van onze jubileumshow, die van start gaat in de Kerstvakantie. Samson neemt overigens geen afscheid, met hem hebben we nog grote plannen. En voor alle duidelijkheid: ik verlaat Studio 100 niet. ”

Verhulst had eind vorig jaar al aangegeven dat er een houdbaarheidsdatum stond op zijn rol als Gertje. “Ik ga dit niet doen tot mijn zestigste”, vertelde hij toen in Story. “In mijn hoofd ben ik daar wel al mee bezig. En het is niet omdat ik stop dat we de figuur Samson niet voort kunnen laten leven. Ik zou heel graag hebben dat Samson blijft bestaan.”

 Samson en Gert begonnen dertig jaar geleden als omroepersduo op de openbare omroep. Later kregen ze een eigen televisiereeks, een pretpark (Plopsaland) en wereldwijde merchandising. “Samson is voor Studio 100 wat Mickey Mouse was voor Disney”, besluit Verhulst.

Eeuwige helden

“Samson en Gert zullen eeuwige helden blijven”, klinkt het bij de VRT als reactie op het vertrek van Gert Verhulst uit “Samson & Gert”.  “Na 30 jaar is dit een welverdiend afscheid, al twijfelen we er niet aan dat Samson en Gert voor heel wat Ketnetters eeuwige helden zullen blijven. Ketnet wil Gert dan ook bedanken om al die jaren niet alleen de beste vriend van Samson te zijn maar ook van vele generaties Ketnetters”, zegt Maarten Janssen, netmanager van Ketnet.

Samson en Gert begonnen dertig jaar geleden als omroepersduo.Beeld ANP Kippa