Orgaanhandel is verboden in ons land.
Volledig scherm
Orgaanhandel is verboden in ons land. © Getty Images

"Orgaantoerisme" wordt strafbaar: 15 jaar cel mogelijk

binnnelandMisdrijven in het kader van orgaanhandel die in het buitenland worden gepleegd, zullen binnenkort in België kunnen worden vervolgd. De Kamercommissie Volksgezondheid heeft daarover vandaag unaniem een wetsvoorstel van Valerie Van Peel (N-VA) en Vincent Van Peteghem (CD&V) goedgekeurd. Het voorstel maakt ook de bestaande wetgeving rond orgaanhandel strenger.

4 reacties

  • Jules Deman

    5 jaar geleden
    Dus als iemand op bestelling onschuldigen in China laat slachten om zelf in leven te blijven, dan mag de overheid hier zich daar niet mee moeien?
  • lut vanhyfte

    5 jaar geleden
    Belachelijk, voor niets komt enkel de zon op en gaat ze weer onder... In China wordt ter dood veroordeelden in 't geheim dna afgenomen en vergelijkt men compatibiliteit vooraf met zieke rijkaards, iedereen met geld zou haar/zijn leven op die manier redden, overlevingsinstinct mag men niet bestraffen!
  • Patrick Van Assche

    5 jaar geleden
    De Overheid kan en mag geen zeggenschap hebben over wat mensen met hun eigen lichaam doen. Als mensen al niet meer met hun eigen lichaam mogen doen wat zij willen.... Ik wil best geloven dat bestaande regels "ter bescherming" zijn maar dat doet niet terzake. De Overheid kan zich niet "in de plaats stellen". Eigenlijk komt dat neer op medische nationalisatie !
  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    dan moet men dit voor alle medische doen Ook schoonheid -tanden -haar -Denk niet dat dit Europa doorstaat Wie zal zeggen heb nier gekocht of zomaar gratis ingeplant in land Y kan nooit bewijzen!!