Plantaardige producten mogen qua naam niet verwijzen naar dierlijke producten.
Volledig scherm
Plantaardige producten mogen qua naam niet verwijzen naar dierlijke producten. © Getty Images

Europees Parlement wil verbod op benamingen als ‘vegaburger’ en ‘sojayoghurt’

BinnenlandVegetarische vlees mag van het Europees Parlement in de toekomst geen ‘hamburger’, ‘burger’, ‘worst’ of ‘steak’ meer genoemd worden. Ook ‘groenteburger’ of ‘vegaworstjes’ zijn uit den boze. De termen zouden de Europese burger misleiden, klinkt het.

13 reacties

  • Rebecca Sinnaeve

    5 jaar geleden
    Alsof ze denken dat de gewone "burger" (als die nog zo genoemd mag worden natuurlijk) dom genoeg is om een veggieburger te kopen als die een vleesburger wil
  • PIETER ROGIERS

    5 jaar geleden
    Kan men meteen de vegan-lobby een verbod opleggen om met manipulatieve leugens, onzin en desinformatie de consument een afkeer van vlees aan te praten om hun veggie-rommel verkocht te krijgen.
  • Jos De Wever

    5 jaar geleden
    Eén zekerheid blijft bestaan: als lobbyist kan je altijd rekenen op de EU-volksvertegenwoordigers.
  • raf janssens

    5 jaar geleden
    Terecht van de EU: de benaming vlees of vis is enkel van toepassing op echt vlees of vis en al de vegie/vegan-vervangers moeten dan ook niet naar vlees/vis verwijzen. Als je echt overtuigd bent moet je ook consequent zijn. De verwijzing naar vlees of vis is pure marketing om de verkoop te stimuleren en nietsvermoedende vleeseters te misleiden en die producten toch aan te smeren.
  • Inde Marge

    5 jaar geleden
    Een 'worst' is een omschrijving van een vorm. Je kan ook een worst maken met 'playdoh'. Een 'burger' is een omschrijving van een vorm. Etc... In deze heb ik er geen probleem mee dat 'vegieburger' of 'vegaworst' zou bestaan. Maar 'vegetatische steak' of 'vegetarische préparé' of 'vegetarisch gehakt' - dat is wat anders. Steak, préparé, gehakt, yohurt zijn omschrijvingen van een specifiek product. Dat kan inderdaad niet.