Eikelvormige verpakkingen cannabis (hasj) worden in beslag genomen door de politie.
Volledig scherm
Eikelvormige verpakkingen cannabis (hasj) worden in beslag genomen door de politie. © Policia Nacional

75% van Madrileense cannabis bevat sporen van menselijke uitwerpselen

De overgrote meerderheid van de cannabis (88,3 procent) die wordt gedeald in de Spaanse hoofdstad Madrid, is niet geschikt voor consumptie. 75% van de aangeboden hasj bevat sporen van menselijke uitwerpselen, luidt het bij onderzoekers van de Madrileense Complutense Universiteit. Zij stellen onomwonden dat gebruikers grote gezondheidsrisico’s lopen. Hun bevindingen zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Forensic Science International.

7 reacties

  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    Als men dat weet, dan moet dat gelegaliseerd worden. Daar nu rapporten over schrijven zonder te reageren is onzin. Het is zo naief te denken dat de staat hier geen verantwoording in heeft. Wie cannabis rookt, reguleert zichzelf. Het is zoals een aperitief drinken, overdaad schaadt.
  • filip de cock

    5 jaar geleden
    meestal wordt dit gebrand, zou dit de bacterie niet doden?
  • Marie Vanakker

    5 jaar geleden
    Legaliseren die handel, en de hele operatie hieromtrent word compleet verlieslatend voor gangsterbendes . Het is nu de moeite waard om dit te doen omdat het illegaal is .Gelegaliseerd komt er met een taks geld in de staatskas, en verliezen criminele bendes hun grootste inkomsten .
  • Gunter Verleyen

    5 jaar geleden
    Bweik! en daar worden ze high van
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    5 jaar geleden
    Dat spul wordt niet voor niets "shit" genoemd.