Een leerling zit klaar om aantekeningen te maken.
Volledig scherm
Een leerling zit klaar om aantekeningen te maken. © getty

Kosten voor schooljaar in middelbaar gestegen tot gemiddeld 1.207 euro door duurdere vervoerskosten

Eén schooljaar in de eerste graad van het secundair ­onderwijs kost ouders ­gemiddeld 1.207 euro. Dat blijkt uit onderzoek van het Steunpunt Onderwijsonderzoek, waarover Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg berichten. Sp.a en het Netwerk tegen Armoede pleiten voor een maximumfactuur, maar minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) is kritisch.

40 reacties

  • Dan Midden

    5 jaar geleden
    budget onderwijs in vlaanderen bedraagt 13.2 miljard, en de leerlingen betalen dus ook samen snel 2 miljard. Kan Crevits eens aangeven waarom er 15 miljard per jaar wordt opgesoupeerd? Dit is 600 miljard oude Bef hé, elk jaar. En nog willen ze meer geld? Wordt het niet tijd om de boel door te lichten en te besparen op de overheadkosten zoals ontelbare directeurs, scholengroepen, clb's,...
  • Marina Martens

    5 jaar geleden
    Scholen hebben tegenwoordig op ales winst, ze maken afspraken met bepaalde merken. En vervoerskosten, leerlingen horen in school te zijn, waarom die dure uitstappen, veel mensen die hun pijn moeten doen om het te betalen. Onderwijs gaat achteruit, maar hoe kan het anders, er wordt geen les meer gegeven. Uitstapjes en spijbelen staat op eerste plaats. Terug onderwijs hoe vroeger, dat was nog een goede tijd, nu weten ze zelfs niet meer hoeveel 2+1 is of ze moeten het rekenmachientje nemen
  • Daniel Meuleman

    5 jaar geleden
    Mijn kleindochter kon met de school voor drie dagen naar Italie, kostprijs 600 €. Ze wilde zelf niet mee, die kost wilde ze haar moeder niet aandoen. Waar zijn die scholen toch mee bezig?
  • jean-pierre rejek

    5 jaar geleden
    Er zijn gezinnen die meer kindergeld optrekken dan iemand met een gewone maandloon en dan komen zagen en klagen dat ze nog te weinig krijgen ,en wat krijgt iemand zonder kinderen hé een dikke belastingbrief om andere te betalen .
  • Willy VanErps

    5 jaar geleden
    Klagen, zagen en zelfmedelijden, dat is alles wat sommigen doen en hebben. Maar het kindergeld en de studietoelagen worden wel gebruikt voor zaken waar ze niet voor bedoeld zijn. Kinderen hebben vraagt nu eenmaal opofferingen en iedereen MOET ook niet alles hebben en krijgen. Caroline Bex heeft wel een zinnig en realistisch antwoord gepost terwijl sommigen er zelf de kostprijs van kapotte fietsremmen bijsleuren.