Sp.a-voorzitter John Crombez met N-VA-voorzitter Bart De Wever in de voorgrond.
Volledig scherm
Sp.a-voorzitter John Crombez met N-VA-voorzitter Bart De Wever in de voorgrond. © BELGA

Sp.a-voorzitter John Crombez ontkent voorakkoord staalhard: “Coalitie met N-VA zou zeer onwaarschijnlijk zijn”

Sp.a-voorzitter John Crombez ontkent met klem dat er een Vlaams voorakkoord bestaat tussen de N-VA en zijn partij. Hij noemt het bovendien “zeer onwaarschijnlijk” dat beide partijen na de verkiezingen van 26 mei een regeerakkoord zouden kunnen smeden.

85 reacties

  • Jan peeters

    5 jaar geleden
    De Wever gaat met eender wie in zee als hij zijn hachje kan redden, hij heeft enkel interesse in de vetpotten, wie dit nog niet doorheeft is blind en dom. NVA past zijn programma aan naargelang de wind draait, gooi daar wat ranzige praat boven op en 25 % van de Vlaming voelt zich gelukkig, wat de" gevolgen interesseren hen toch niet, als het maar stoer en ranzig is.......arm Vlaanderen .
  • Andté Herbots

    5 jaar geleden
    In Antwerpen is N-VA een bestuursakkoord aangegaan met SPA en Open VLD om een voldoende meerderheid te halen.Moest N-VA een bestuursakkoord gesloten hebben met CD&V en open VLD was er maar nipt 1 zetel overschot en dat was te weinig. Van het VB spreken we niet omdat die partij destijds voor racisme is veroordeeld.
  • Dave Janssens

    5 jaar geleden
    Het is ook daarom dat Jinnih Beels nergens een kans onbenut laat om als een ware koekoek Bart De Wever naar de mond te praten. De sp.a hebben blijkbaar nog niets verleerd en zijn dus niets veranderd, maar wees gerust, iemand met 36 verschillende petten naar de mond praten daar ga je vroeg of laat ferme brandwonden aan overhouden. Hoe dikwijls heeft die niet reeds de hand die hem gevoed heeft verloochend? Dat was duidelijk zonder Jinnih Beels gerekend. Die is al even onbekwaam als anderen.
  • Tom Faes

    5 jaar geleden
    Bartje de kazakkendraaier. Wie gelooft die nva nog , buiten een paar Gilbertekens en marcellekens ?Voor Weverke telt maar één ding , de rijken rijker maken dat hij hiervoor voortdurend rond de pot moet draaien en de mensen blazen moet wijsmaken neemt hij er graag bij.
  • Rik Connaerdt

    5 jaar geleden
    Het gekke is dat NVa federaal de belastingen omlaag wil en ze op Vlaams vlak wil verhogen, terwijl John Crombez ze op alle vlakken wil verhogen. Spa wil bijvoorbeeld de rusthuisfactuur omlaag, maar zegt niet hoe ze dat willen bekostigen. Dus is het aannemelijk dat dit uit de algemene middelen moet komen en dus dat er weer maar eens een belastingverhoging aankomt. Ik ben dat boe.