Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Rookverbod aan kust breidt uit: na Oostende en Bredene doen ook De Panne en De Haan mee

Deze zomer zal er in vier kustgemeenten een gedeeltelijk rookverbod van kracht zijn op het strand. Dat is vanochtend aangekondigd op een overleg met alle kustburgemeesters. Na Oostende en Bredene zullen ook De Panne en De Haan roken op strand (deels) verbieden. Over de invoer van statiegeld op plastic flessen en blikjes kwamen de tien gemeenten niet tot een akkoord.

44 reacties

  • Ghislain Maertens

    5 jaar geleden
    allemaal groene vrienden van de spijbelaars
  • Franky Puystjens

    5 jaar geleden
    Begin een beetje compassie te krijgen met rokers (al rook ikzelf al +15 jaar niet meer). Dat men tegen het weggooien van peuken optreedt, begrijp ik. Maar het roken op zich in open lucht, kan toch moeilijk als storend worden ervaren, wanneer het peukje achteraf netjes in een metaal containertje of zo wordt opgeborgen...!? Misschien toch beter om énkel op te treden tegen rokers die geen peukenbakje bij hebben of zo...!???
  • Henri Dederen

    5 jaar geleden
    Typisch Belgisch Ja-Neen. Ofwel verbied je iets ofwel laat je het toe. Persoonlijk stoor ik mij aan de peuken die overal verspreid liggen. Verder zou men beter werk maken van de cannabis rokers die zonder schroom op het strand hun stank verspreiden in de nabijheid van kinderen.
  • roger wybo

    5 jaar geleden
    Ja het strand is geen vuilbak en zou moeten verboden zijn van Adinkerke tot Knokke-zoute .
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Ja, louis, begrepen, jij bent al een voorstander om belasting te betalen om lucht te mogen ademen? Want daar zullen we eindigen door de schuld van al de fervente anti rokers die rokers criminaliseren.ik zal nooit een gasboete krijgen want de belgische kust is te mijden als de pest en niet enkel door hun dictatuur voor rokers.