© Vier

IJslandse furie wordt he-le-maal gek na finale 'Slimste Mens'

In De Slimste Mens ter Wereld zat de IJslandse chef Dagny Ros Asmundsdottir dinsdagavond klaar om een paar potten te breken. Ze had zich alleszins goed voorbereid om Dirk Van Tichelt en Olga Leyers te verslaan. "Ik hoop voor één dag De Slimste Mens te worden", zei de spontane kokkin.

nadb

(Spoiler alert: lees niet verder als u de aflevering van dinsdagavond nog wil bekijken!)

Dagny Ros Asmundsdottir is afkomstig uit IJsland en woont nu al negen jaar in België. IJslanders omschreef ze als een beetje gek en zeer spontaan. "Ze schamen zich niet gemakkelijk", zei ze tegen Erik Van Looy. "Als je daar een knappe man ziet op straat, neem je hem meteen mee naar huis."

Maar haar deelname aan de quiz nam ze wel serieus. "Ik word bijna niet meer uitgenodigd op feestje omdat mensen geen normaal gesprek meer kunnen voeren met mij. Ik ben zenuwachtig en heb slapeloze nachten gehad. Ik heb het gevoel dat ik terug op de universiteit zit", klonk het.

Wie zit er in de jury?

Dagny Ros Asmundsdottir werd samen met Dirk Van Tichelt en Olga Leyers beoordeeld door juryleden Herman Brusselmans en Maaike Cafmeyer. Een komisch duo dat de hele aflevering lang steken onder water gaf.

Flauwste mop van de jury?

Jurylid Maaike Cafmeyer noemde de IJslandse chef meteen "de droom voor elke man". "Ze is mooi, blond, ze kan goed koken en je verstaat bijna niks van wat ze zegt", verklaarde ze zich nader.

Meest aangebrande grap?

Herman Brusselmans begon dan weer over zijn nieuwe vriendin: een meisje uit Amsterdam van 25 jaar.

Toen Erik Van Looy vroeg of Herman Brusselmans het goed vond dat De Slimste Mens nu wat vroeger op de avond uitgezonden wordt, antwoordde hij vol overtuiging: "Ah ja! Dan kan mijn lief ook kijken hé!"

Hoe verliepen de eerste rondes?

In de eerste ronde konden alle kandidaten 10 seconden verzamelen. Daardoor kwamen ze allemaal op een eindscore van 70 seconden terecht. Na de tweede ronde nam Olga de leiding met 133 seconden. Dirk volgde met 98 seconden en Dagny Ros bengelde achteraan met 58 seconden.

Na de derde ronde bleef die tussenstand dezelfde. Olga behaalde 206 seconden, Dirk 183 seconden en Dagny Ros 73 seconden. Ook na de fotoronde bleef Olga sterk vooraan met 259 seconden. Dirk stond nog steeds tweede met 184 seconden en Dagny Ros kon haar schade een beetje inhalen en eindigde met 156 seconden.

De quiz eindigde zoals die begonnen was. Olga eindigde op de eerste plaats met 333 seconden. De tweede plaats was voor Dirk met 266 seconden en Dagny Ros sloot het podium af met 136 seconden.

Wie is voor minstens één dag De Slimste Mens ter Wereld?

Met 333 seconden werd Olga Leyers dinsdagavond De Slimste Mens ter Wereld. "Voor de zoveelste keer", zei presentator Erik Van Looy.

Olga komt dus woensdag terug voor de negende deelname.

Wie valt af?

Na een ontzettend spannende finale wist de IJslandse furie Dagny Ros Asmundsdottir judoka Dirk Van Tichelt naar huis te spelen. Na haar laatste juiste antwoord krijste ze als een gekkin, vloog ze van haar stoel en begon ze het publiek met handgeklap op te zwepen.

Het werd meteen duidelijk waarom ze de IJslanders in het begin van de aflevering omschreef als "een beetje gek".

Wie komt er vandaag bij?

Vandaag nemen Dagny Ros Asmundsdottir en Olga Leyers het op tegen Piet Goddaer aka Ozark Henry.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer