Het toestel van Lion Air stortte neer in de Javazee. Alle 189 inzittenden lieten daarbij het leven.
Volledig scherm
Het toestel van Lion Air stortte neer in de Javazee. Alle 189 inzittenden lieten daarbij het leven. © AFP

“Besturingssysteem van Boeing was na eerste crash van Lion Air al aan update toe”

Een kleine maand geleden, op 10 maart 2019, stortte de Boeing 737 MAX 8 van Ethiopian Airlines neer. Vijf maanden daarvoor, op 29 oktober 2018, stortte exact hetzelfde toestel neer in de Javazee. De eerste crash was te wijten aan een fout in het besturingssysteem, de tweede crash waarschijnlijk ook. “Waarom ondernamen de nodige instanties niet eerder actie?”, vragen nu ook luchtvaartexperts zich af. 

2 reacties

  • Luc Deville

    5 jaar geleden
    Ceo van Boeing beschuldigen van roofmoord op 157 mensen. Roofmoord omdat deze 157 mensen gestorven zijn door winstbejag onder leiding van van de CEO. Als het goed gaat staat de CEO op de eerste plaats om zijn bonus te ontvangen, dus als slecht gaat moet hij ook op de eerste plaats staan.
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    Maw het ding deugd voor geen moer. En dat wordt dan vrijgegeven als een veilig vliegtuig om mensen mee te transporteren..... Schuldig verzuim is dat, en op zijn minst heel bedenkelijk (dat zoiets op vandaag nog mogelijk is). En dan maar leuteren over 5G en software en zelfrijdende/vliegende/varende vervoersmiddelen... Showtime ? Dàt belooft, Amaai. Dat kunnen ze beter aan de grond houden tot alles helder is opgelost én aangetoond dat het steek houd.