REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Toyota wil elektrische rijden promoten en deelt gratis 24.000 patenten uit

Autobouwer Toyota, die met zijn Prius heel wat kennis bezit over de hybride aandrijftechnologie voor wagens, gaat bijna 24.000 patenten gratis ter beschikking stellen van derden. De Japanse autoconstructeur hoopt zo het elektrisch rijden een boost te geven.

4 reacties

  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Als die iets weggeven zal er wel een grote adder onder het gras zitten.
  • Toran Korshnah

    5 jaar geleden
    Mario Tersago, met de huidige technologie is de voetafdruk idd gelijk. Maar technologie evolueert. De volgende generatie windmolens zal nog veel efficienter produceren.En toyota werkt aan een vast-stof-batterij die zeer veel voordelen heeft. Verwacht in 2022.
  • Geert Landsman

    5 jaar geleden
    Ook een patent voor voldoende stroom op te wekken? Men vergeet telkens dat ons net geen capaciteit heeft en de zon s'avonds niet schijnt. Iets wat de regering en groen maar niet kunnen bevatten.
  • Marco brilmans

    5 jaar geleden
    Dat is al een stap in een goede richting.. Het enige wat men nu npog moet ontwikkelen is een batterij die niet zoveel unieke gronstoffen vereist, die reeds obscuur en duur zijn. Nogmaals, een elektrische wagen heeft een minstens evengrote ecologische voetafdruk als een wagen op fossiele brandstoffen.