© AP

Spelers van Juventus krijgen in Cagliari apengeluiden naar hoofd geslingerd

Supporters van Cagliari hebben zich dinsdagavond in de competitiewedstrijd tegen Juventus schuldig gemaakt aan racisme. Meerdere spelers van de Italiaanse kampioen kregen apengeluiden te horen.

Onder meer Moise Kean werd door de thuissupporters geviseerd. Nadat hij de 0-2 eindstand had vastgelegd, vierde de jonge aanvaller zijn goal uitdagend in een hoek van het stadion voor een vak met Cagliari-aanhangers. Hij spreidde de armen en bleef roerloos staan. Ploegmaats haalden hem vervolgens weg uit de hoek.

Keans teamgenoot Blaise Matuidi reageerde op zijn beurt heel geërgerd op de apengeluiden en deed zijn beklag bij coach Massimiliano Allegri en de scheidsrechter. De match werd even onderbroken en de stadionspeaker richtte zich daarop tot de supporters met de vraag de apengeluiden te stoppen.

“Zoals steeds zijn er debielen en gewone mensen”, zei Allegri na de wedstrijd. “Er zijn camera’s. We zullen ze vinden en ze zullen verwijderd worden.”

Leonardo Bonucci, die de openingsgoal had gemaakt, veroordeelde het racisme eveneens maar vond ook dat Kean de thuisaanhang had uitgedaagd. “Hij weet dat hij een doelpunt met zijn ploegmaats moet vieren. Hij had het anders moeten aanpakken. Het is een gedeelde fout.”

Vorig jaar was Matuidi ook al het slachtoffer van racisme in Cagliari. De Sardijnse club bood toen zijn excuses aan en ontsnapte aan een sanctie bij gebrek aan bewijzen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer