© Dirk Welkenhuyzen

© Dirk Welkenhuyzen

thumbnail: null
thumbnail: null

Dienstencentrum Aan de Statie start scrabbleclubje

Gezellig scrabble spelen in groep, dat kan vanaf woensdag 17 april in Dienstencentrum Aan de Statie in Lanaken. Vier vrijwilligers trekken het voortouw en hebben een heus scrabbelclubje opgericht in het dienstencentrum.

Dirk Welkenhuyzen

Bij het gezelschapsspel Scrabble is het de kunst om met willekeurig gekozen letters woorden te vormen en een zo hoog mogelijke puntenscore te behalen. Vlaanderen telt vele scrabbleclubs en vanaf 17 april gaat er ook in Dienstencentrum in Lanaken een scrabbleclubje van start.

Normaal speel je Scrabble met 2 of 4 personen, maar in het dienstencentrum wordt in groep tegen elkaar gespeeld. Vier vrijwilligers leiden alles in juiste banen en zorgen voor een organisatorisch correct verloop. De vrijwilligers haalden de mosterd bij Frany Gregoor van een Bilzerse Scrabbleclub. "Op zijn aanraden kochten we 2 computerprogramma's aan. Zo wordt het spelbord bvb. via een beamer op scherm geprojecteerd, zodat de spelers het woordverloop heel goed kunnen volgen. Iedereen is welkom. Indien noodzakelijk worden de spelregels vooraf uitgelegd. Je hoeft zeker geen woordkunstenaar te zijn... Gewoon gezellig meedoen en mee woordjes vormen", aldus een enthousiaste vrijwillige begeleider Jos Vandormael uit Gellik.

Scrabblaars zijn wekelijks welkom vanaf woensdag 17 april om 10 uur. Deelnemen is gratis. Dienstencentrum Aan de Statie beschikt over vijf scrabblespelen. Die zijn gratis te leen. Bij voorkeur vooraf inschrijven via dienstencentrum@lanaken.be of T. 089 730 061.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer