Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty Images/iStockphoto

Twintigtal Vlaamse scholen gebuisd op rapport van onderwijsinspectie

Het Vlaamse onderwijs zit met een groot evaluatieprobleem opgescheept. Dat concludeert het jaarlijks rapport van de Vlaamse onderwijsinspectie. "Het evaluatiebeleid spoort niet met de onderwijsdoelen. Scholen evalueren niet goed of ze hun leerdoelstellingen halen en of de leerlingen de behandelde onderdelen van het leerplan voldoende beheersen", aldus inspecteur-generaal Lieven Viaene op de voorstelling van het rapport.

11 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Had wat kritiek op een leerplan in een technisch vak. Omdat dat helemaal slecht in elkaar stak en het eigenlijk niet mogelijk maakte om de cursisten aan te leren wat moest. Na wat degelijke uitleg kreeg ik gelijk van de inspecteur tijdens het doorlichtingsgesprek. Waarna hij doodleuk opmerkte dat hij wel dat leerplan geschreven had.
  • Willem Royemans

    5 jaar geleden
    Die geven natuurlijk zichzelf werk. Onbeschrijflijk met welke houding deze mensen de school mogen binnen komen. Arrogantie tot en met. Ik stel voor dat iedere leerkracht de gesprekken met inspectie eens opneemt met wederzijdse toestemming natuurlijk... Geloof mij hun toontje is snel wat lager. Plots zijn ze zoveel van praat niet meer en heel stil.... mijn collega heeft dit gedaan. Hij was exact 3min binnen.... wat veel verteld over die inspecteur.
  • ROBERT GERTS

    5 jaar geleden
    Geen gezever aub! We weten ALLEMAAL hoe dat komt! Jaren geleden hadden we dit probleem niet. Dat zegt genoeg!JMO
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Neem het met een korreltje zout. Enkele jaren geleden werd die vernieuwde onderwijsinspectie zelf geëvalueerd. En ja. Die was ongunstig.
  • Baldr VanHoek

    5 jaar geleden
    Het onderwijs controleert zichzelf en geeft zichzelf punten. Dat wreekt zich en is al enige decennia bezig. Over 10 jaar zal blijken dat het niveau verder is afgedaald omdat belangengroepen zich concentreren rond het verzet tegen echte veranderingen en deze liggen vast. Infrastructuur van nu miljarden... zullen nodig zijn om technologisch studenten op te volgen en leerlingen zitten niet meer per 20 in de klas. Geld anders besteden en vooral tijd 8 maanden les 4 maanden verlof....