Bart Leye
Volledig scherm
© Bart Leye

NMBS vraagt tien jaar langer exclusiviteit op binnenlands reizigersvervoer

Spoorwegmaatschappij NMBS wil de garantie krijgen dat ze ook de komende tien jaar de enige operator blijft voor het gesubsidieerde binnenlandse reizigersvervoer per spoor, ondanks de in 2023 geplande liberalisering. Dat staat in een memorandum dat de NMBS rondstuurde in de aanloop naar de verkiezingen van mei.

18 reacties

  • Jonas Fabel

    5 jaar geleden
    En jullie denken dat de vrij making van het spoor daardoor zal verbeteren. Wij hebben een veel te druk spoorbeheerder in zo'n klein land. Want iedereen wil dat de trein elke minuut van de dag stopt in zijn achtertuin. Die privé maatschappijen zullen zeker niet rijden tussen bv. Eeklo - Gent. Blijf dromen wat niet wil zeggen dat de NMBS niet stipter en beter moet worden. Die privé maatschappijen zullen ook hinder ondervinden van die pipo's die spoorlopen of laveren door overwegen.
  • Liselotte Huylebroeck

    5 jaar geleden
    bijna dagelijks te laat, in het weekend zelfs geen trein vroeg in de morgen, terwijl genoeg mensen ook in het weekend werken. Gisteren nog werden vertragingen op het laatste nippertje op het scherm gezet, daarna roepen ze dan doodleuk af dat die trein niet stopt in meerdere stations
  • Rudi Bollaerts

    5 jaar geleden
    Europa een geheel is ook concurrenten toelaten maar daar zijn ze bang genoeg voor en zeker al de NMBS ,hoe meer concurrentie hoe beter voor de klant en het zal dan rap gedaan zijn met te staken.
  • Jan Van Leive

    5 jaar geleden
    @Luc Rombaut ontegensprekelijk een vakbondsman , want de gevolgen van een openbare aanbesteding zal voor de vakbonden een ware catastrofe zijn . en dat is niet België die dat beslist , ze kunnen juist wat tegen houden. Gedaan om hun afgevaardigden als directeur voor alles en nog wat benoemen met riante lonen .Telefonie, energie ,Post hebben dit ook allemaal reeds meegemaakt en spoorwegen zal volgen ,liefst zo snel mogelijk een bedrijf moet rendabel zijn
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Akkoord, mits enkele voorwaarden: invoering van de minimale dienstverlening zodat stakingen tot een minimum beperkt worden. Onmiddellijk ontslag van alle stakers bij wilde stakingen. Minimale aankondiging van zeven dagen voor de andere stakingen, met respect voor de minimale dienstverlening. Terugbrengen van het aantal vrijgestelde vakbondsafgevaardigden van 750 naar 10.