© GOYVAERTS/GMAX Agency

Telenet Giants Antwerp staan in Final Four Champions League na winst tegen Nizhny Novgorod

De Telenet Giants Antwerp hebben opnieuw geschiedenis geschreven. De Sinjoren klopten woensdagavond in eigen huis het Russische Nizhny Novgorod en stoten door naar de halve finales van de Champions League basketbal. De Giants wonnen met 66-61, ze hadden de heenwedstrijd ook al gewonnen met 68-83.

Belga

De Russen kwamen zonder hun Amerikaanse topscorer Kendrick Perry - goed voor zeventien punten in de heenwedstrijd - op het parket in Antwerpen. Bij de Giants was Ismael Bako, vooraf onzeker met een voetblessure, wel fit voor de strijd. Na een rumoerig openingsbegin - het duurde meer dan drie minuten vooraleer Schoepen voor het eerste punt van de wedstrijd kon zorgen - namen de Antwerp Giants het commando in handen. Via 6-2 en 11-7 ging het naar een 19-12 tussenstand na het eerste kwart. Vooral defensief stonden de Antwerpenaars erg sterk op hun benen.

In het tweede kwart behield een indrukwekkende thuisploeg makkelijk de leiding. Dennis Donkor bezorgde de Giants bij 38-28 voor het eerst een tienpuntenkloof. Paris Lee legde met een vrijworp de ruststand vast op 41-29.

© BELGA

Na de pauze kwamen de Russen aanvankelijk terug tot 43-35, maar de Antwerpenaren hervonden hun elan en dankzij een prachtige driepunter van Hans Vanwijn sloten ze het derde kwart af bij 57-46.

Laatste stuiptrekking

Een (aller)laatste stuiptrekking bracht de bezoekers in het laatste quarter opnieuw in de buurt van de Giants, via 57-50 en 65-59. Die zaten met zware benen, maar beklonken het duel alsnog met een 66-61 zege. Jae’Sean Tate (11 ptn) en Hans Vanwijn (10 ptn) waren de uitblinkers bij de thuisploeg, bij de bezoekers was Vladimir Dragicevic (16 ptn) topscorer.

Het is de eerste keer dat een Belgisch team zich plaatst voor de Final Four van de Champions League. De Antwerp Giants wonnen eerder dit seizoen de Beker van België en staan momenteel, samen met Oostende, aan de leiding in de EuroMillions Basketball League.

De halve finales vinden plaats op 3 mei, de loting is voorzien op 11 april. De Final Four vindt plaats in het stadion van één van de vier halvefinalisten.

© Photo News

© Photo News

© GOYVAERTS/GMAX Agency

© GOYVAERTS/GMAX Agency

© GOYVAERTS/GMAX Agency

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal