Volgens Bart De Wever is zich over de taalgrens een front aan het vormen van “echte communisten, groene communisten en licht-rode communisten”. De  N-VA-voorzitter ging gisteravond in debat met Jean-Marc Nollet, co-voorzitter van Ecolo.
Volledig scherm
Volgens Bart De Wever is zich over de taalgrens een front aan het vormen van “echte communisten, groene communisten en licht-rode communisten”. De N-VA-voorzitter ging gisteravond in debat met Jean-Marc Nollet, co-voorzitter van Ecolo. © Photo News

Bart De Wever vergelijkt groenen met watermeloenen: “Groen van buiten, rood van binnen”

PolitiekDe N-VA zal na de verkiezingen geen federale regering vormen met Ecolo, PTB of PS-voorzitter Elio Di Rupo. Dat heeft voorzitter Bart De Wever vanavond gezegd in Terzake net voor een debat van De Tijd. “Als die partijen een volksfrontregering zullen vormen in Wallonië, dan moeten we naar confederalisme gaan.” De Wever was tijdens het debat ook bijzonder scherp voor Jean-Marc Nollet (Ecolo). Hij vergeleek zijn partij zelfs met watermeloenen.

258 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Er is - op de taal na - meer gelijkenis in cultuur en identiteit tussen een Waal en een Vlaming dan tussen een Vlaming en een Nederlander en een Waal en een Fransman. We drinken graag dezelfde bieren, eten dezelfde gerechten, maken dezelfde koterij in onze achtertuin en mekkeren op onze overheid. Trekken ons plan, begaan bouwovertredingen en vinden belastingen weg gegooid geld. De helft of meer van die Walen stamt trouwens af van uitgeweken Vlamingen.
  • Benny Bertrant

    5 jaar geleden
    Ik ben tegen confederalisme. Vlamingen en Walen: Dat zijn Belgen. En die zogezegde enorme geldstromen dat zal natuurlijk schromelijk overdreven zijn door NVA, ok, daar zal een geldstroom zijn maar in welke grootte? En voor mij mag dat zijn, het zijn tenslotte ook Belgen. En indien ze de Walen bij Frankrijk willen voegen zoals een paar forumschrijvers hier zeggen dan moeten ze Vlaanderen maar bij Nederland voegen. Core business NVA: Confederalisme willen toepassen.
  • Ronny Ooijen

    5 jaar geleden
    Octaaf De Smet, met of zonder kerncentrales zal de aarde opwarmen. Dat is een feit. Maar de fantasie van De Wever slaat op hol met zijn Thorium als energiebron. Na meer dan 40 jaar onderzoek staat er nergens ter wereld 1 werkende thorium centrale. Men hoopt dat de experimenten in 2030 goede resultaten opleveren. Dan pas kan men met de bouw (tel maar 10 jaar) ervan beginnen. ALS het werkt!
  • Marcel Willems

    5 jaar geleden
    Ik hoop dat de grote meerderheid van de Vlamingen zullen beseffen dat Belgie met één regering perfect ken werken .Dat Noord en zuid zoveel verschillen is pure politieke praat .Laat u niet door een partij die amper 16% van de stemmen haalt de les spellen
  • Dorine Dupon

    5 jaar geleden
    Als de Nva er uit ligt kan dit land eindelijk weer vooruit. Want het is erg. Ze durven de waarheid van hun schandalig falend bestuur niet bekendmaken , komt toch, wees maar gerust.