Belgen in het buitenland - Kevin De Bruyne helpt City met vroeg doelpunt aan de leidersplaats

door
Belga
Leestijd 1 min.

Manchester City heeft woensdag op de 33e speeldag van de Engelse Premier League met 2-0 van Cardiff gewonnen en wipt over Liverpool naar de leiding. Kevin De Bruyne maakte zijn eerste Premier League-doelpunt sinds 22 december. Bij Chelsea, dat met 3-0 van Brighton won, was Eden Hazard goed voor een doelpunt en een assist. Tottenham klopte Crystal Palace met 2-0. De Bruyne liep na zes minuten op links richting achterlijn, en schoot daar vanuit een schier onmogelijke hoek de vroege openingstreffer tegen de touwen, zijn tweede doelpunt van het seizoen. Net voor de rust maakte Leroy Sané (44.) er 2-0 van. City zet zo Liverpool, dat vrijdag op bezoek gaat bij Southampton, onder druk. Het springt over de Reds naar de leiding met één puntje meer.

In Chelsea-Brighton was de openingstreffer voor Olivier Giroud (38.), na de rust was het de beurt aan Hazard (60.). Na een leuke dribbel werkte hij zelf af van op de rand van de backlijn. Drie minuten later bediende de aanvoerder van de Rode Duivels Ruben Loftus-Cheek voor de 3-0.

Tottenham speelde voor het eerst in zijn nieuwe stadion, het Tottenham Hotspur Stadium, en daarbij konden Jan Vertonghen en Toby Alderweireld niet ontbreken. Ze speelden de hele wedstrijd centraal achterin en hielden de nul tegen Crystal Palace, waar Christian Benteke acht minuten voor tijd Michy Batshuayi kwam vervangen. Heung-Min Son (55.) en Christian Eriksen (81.) bezorgden Tottenham de zege.

bron: Belga