Minister van Justitie William Barr.
Volledig scherm
Minister van Justitie William Barr. © REUTERS

Leden onderzoekscommissie Mueller: “Rapport zeer schadelijk voor Trump”

De Amerikaanse minister van Justitie William Barr heeft veel voor president Donald Trump schadelijke bevindingen uit het eindrapport van de onderzoekscommissie van Robert Mueller weggelaten in de samenvatting die vorige week is gepresenteerd. Dat zeggen leden van Muellers commissie anoniem aan de New York Times.

14 reacties

  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    De Trump-bashers snappen het écht niet. De reden waarom Trump nog even wacht om het volledige rapport te publiceren, is omdat de nederlaag voor de Democrats dan langer duurt. Nu geniet Trump nog van "in het rapport staat dat er geen verboden inmenging was". Binnen enkele dagen strooit Trump zout in de wonde door heel het rapport vrij te geven. En dan denken de Amerikanen opnieuw "moest ons belastinggeld daarvoor naar Mueller en de Democrats gaan?"
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Volgens de republikeinen staat Trump boven de wet en mag hij de waarheid vervangen door een 'alternatieve' waarheid. Na de (omstreden) benoeming van opperrechter Kavanaugh controleert Trump het opperste gerecht en staat hij dus inderdaad boven de wet.
  • Marie Vanakker

    5 jaar geleden
    @kurt Degryse en Trump zit nu bijna aan zijn 10000ste leugen . Zijn geloofwaardigheid is onder nul . Natuurlijk zit er nog zeer veel informatie in dat rapport . Of ze schadelijk is voor Trump en de zijnen laat ik in het midden . Maar als je ziet hoe Republikeinen zich weren om alles in de doofpot te houden , doet dat vermoeden dat Trump en de GOP schrik hebben van volledige publicatie . En Fons Casteels weet dat natuurlijk ook en probeert nu al de onderzoekers te ondermijnen .
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Trump zei zelf dat het onderzoek VOLLEDIG publiek gemaakt mocht worden. En nu weer niet. Tja dan kan iedereen wel conclusies trekken.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Zeventien van de onderzoekers van het team van Mueller waren advocaten die ooit een gift hadden gedaan voor de Democratic Party. De Democrats hebben het eindrapport dus al in handen, om de simpele reden dat ze het zelf hebben geschreven. Barr heeft trouwens gezegd dat hij het rapport zal vrijgeven, eens zgn. delicate informatie anoniem werd gemaakt. Voorbeeld: de namen van speurders die de 500 huiszoekingen hebben uitgevoerd.