De logo's van Twitter, YouTube en Facebook.
Volledig scherm
De logo's van Twitter, YouTube en Facebook. © AP

Boetes en gevangenisstraffen voor socialemediabedrijven die gewelddadige content niet snel genoeg offline halen in Australië

Australië zal socialemediabedrijven beboeten wanneer gewelddadige content niet snel genoeg offline gehaald wordt. Daarnaast kunnen gevangenisstraffen tot drie jaar opgelegd worden. Dat besliste het Australische parlement vandaag.

9 reacties

  • Yvan Lissens

    5 jaar geleden
    Het is voor bedrijven zoals YouTube niet mogelijk om dadelijk alle inhoud te controleren. Per minuut wordt er, gemiddeld, 100 uur aan video op YouTube geplaatst, die massa heeft tijd nodig om gescreend te worden. Dat men dergelijke inhoud wil vermijden is te begrijpen, maar men moet realistische eisen stellen.
  • Ramon Simon

    5 jaar geleden
    @Gerry U zegt 'iemand', dat klopt die persoon overtreedt de wet. Net zoals iemand die een video maakt met haat en racisme als boodschap, die persoon overtreedt de wet. Niet facebook, youtube, of het cameramerk. Het alternatief is alles ontroleren, observeren en censureren om preventief op te treden. En dan een wet die verbiedt om politici te bekriseren of monsterboetes geven?
  • Ramon Simon

    5 jaar geleden
    Dit zijn rampzalig ondoordachte wetten. Je kan ook alle wagens verbieden omdat iemand te snel kan rijden. Die bedrijven bieden mensen een platform aan, wat die mensen doen is hun zaak. Je kan niet elk bericht, elke foto, elke video controleren. Mensen doen slechte dingen in het leven maar men neigt meer na een totalitaire staat waar niets fout meer mag of kan gebeuren. Eigenlijk moet je ook elke actiefim verbieden, zit vol met geweld.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Iemand die pamfletten die oproepen tot geweld in ieders brievenbus gaat steken is schuldig aan het verspreiden van haat en het daaruit voortkomend geweld. Google en facebook doen hetzelfde op een veel grotere schaal. Of deze Australische wet een goede is weet ik niet maar dat er een dergelijke wet moet komen is noodzakelijk.
  • Robert Van Garderen

    5 jaar geleden
    Dit is dus waarvoor gewaarschuwd werd in het boek en film 1984. Als de regering gaat bepalen wat je mag zien en lezen dan weet je dat het fout gaat. 1984 was dus een waarschuwing en geen handleiding beste politici.