CVO LBC start met opleidingen logistiek

CVO LBC is een specialist in leertrajecten voor laag- en middelhoog geschoolden. Het heeft in zijn aanbod onder meer de opleidingen ‘Aanvullende algemene vorming,’ ‘Nederlands voor anderstaligen’ en een waslijst van beroepsgerichte opleidingen die allen afgestemd zijn op de economische realiteit.

RV

Opleidingen die vandaag de dag veel kansen op werk geven, zijn chemie en nu dus ook logistiek. De logistieke sector is zeker in West-Limburg een werkgever van formaat. Burgemeester van Beringen Maurice Webers: “We stellen vast dat grote bedrijven zoals Mobis, Gheys, Black & Decker en Nike in onze regio hetzij nieuwe activiteiten op touw zetten hetzij de bestaande uitbreiden. Het viel ons op dat nergens in de regio een opleiding in de logistiek voor het secundair onderwijs te vinden was. Dat euvel is nu verholpen. En met succes want het gaat hier om een win-winsituatie: cursisten staan sterker op de arbeidsmarkt en logistieke bedrijven halen beter opgeleide werknemers in huis.”

De nieuwe logistieke opleidingen die CVO LBC organiseert zijn die tot (1) transport- en logistiek bediende, (2) vrachtwagenchauffeur en (3) bestuurder interne transportmiddelen. In januari 2017 gaat die laatste opleiding van start, in september 2017 zijn dat de andere twee. Wie nog een diploma secundair onderwijs op zak wil hebben, kan een van de eerste twee opleidingen volgen in combinatie met de opleiding Aanvullende algemene vorming. Cursisten vangen op deze manier twee vliegen in één klap.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer