Direct naar artikelinhoud

Freddy Loix wint met gemak rally van Wallonië

De Rallye de Wallonie was sportief een hoogstaande wedstrijd met een lange strijd tussen Freddy Loix, comeback kid François Duval en de Nederlandse outsider Dennis Kuipers. Uiteindelijk trok de Limburger Loix aan het langste eind, een eind dat hij beleefde als corijder, want voor de laatste proef wisselde Loix van plaats met zijn corijder Fred Miclotte.

Op dat ogenblik was de driestrijd al beslist, want zondagochtend gaf François Duval met een probleem aan zijn MINI WRC de pijp aan Maarten en de Nederlander Dennis Kuipers verloor na een schuiver veel tijd in zijn Ford Fiesta.

Freddy Loix won dus in zijn Ford Focus WRC, voor Kuipers en de verrassende David Bonjean in een Peugeot 307 WRC. Ondertussen werd de wedstrijd ontsierd door een zware klap van BMW-rijder Guino Kenis. Tijdens de tweede passage op de proef van Natoye ging hij van de baan en omdat de pedalen van de BMW Z4 verschoven, zat de rijder geklemd in de wagen. De dokter die meteen ter plaatse was, diende een beroep te doen op een team om Kenis te bevrijden.

Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis van Mont-Godinne, waar de artsen een breuk in beide benen vaststelden. Copiloot Filip Goddé werd voor een check-up naar het CHR van Namen gebracht, maar bleef ongedeerd.

1.Freddy Loixin 1u52:20.1

2.D. Kuipers (Ned)op 3:05.0

3.D. Bonjean4:32.6

4.B. De Jong (Ned)4:49.8

5.S. Lhonnay4:52.0