Direct naar artikelinhoud

Jongeren beschadigen voor 20.000 euro tweedehandsauto’s in Ledegem

De politie van de zone Grensleie heeft acht tieners tussen 12 en 14 jaar opgepakt die de voorbije dagen auto’s hebben beschadigd op het parkeerterrein van een autohandelaar in het West-Vlaamse Ledegem. Ze brachten voor 15 à 20.000 euro schade toe.

De tieners werden gisteren op heterdaad betrapt. “Eigenlijk heel toevallig”, legt verkoper Claudio Buta van Auto Jacques uit. “Het parkeerterrein ligt aan de overkant van het bedrijf. We wilden een fotograaf de schade tonen die de voorbije dagen was aangebracht, toen we een aantal gasten aantroffen die bezig waren auto’s te vernielen.” De tieners gingen op de vlucht, maar de politie kon hen inrekenen. Ze werden meegenomen voor verhoor en mochten nadien weer beschikken.

Volgens Buta zijn de voorbije dagen zeker zestig auto’s beschadigd. “De jongeren hebben over de auto’s gelopen, waardoor het dak en de motorkap is ingedeukt. Ze sloegen de ruiten in met stenen en spoten brandblussers leeg.” De vandalen bewerkten de voertuigen ook met stenen.

“Het parkeerterrein heeft een omheining”, zegt Buta. “Maar ze zijn er gewoon overgeklommen. Maandag twee keer, eergisteren nog eens en gisteren opnieuw. Op klaarlichte dag. Je moet maar durven.”

Auto Jacques doet in tweedehandswagens en herstelt ook schade aan voertuigen die in een ongeval betrokken zijn geweest. De handelaar is van plan de schade, die hij op 15 à 20.000 euro schat, te verhalen op de ouders van de kinderen. (SS)