Direct naar artikelinhoud

Leekens kruipt in rol van underdog voor uitwedstrijd tegen OHL

Krijgt OHL vanavond de primeur om Club Brugge de eerste seizoensnederlaag toe te dienen ? Georges Leekens is er zich in elk geval van bewust dat blauw-zwart een moeilijke wedstrijd wacht. "Bij de ploeg van Van Geneugden is alles op tijd in de goede plooi gevallen", stelt Leekens vast. "0-4-winst op Charleroi en Waasland-Beveren met 5-2 verslaan: we zijn gewaarschuwd."

De competitiebreak door interlandverplichtingen is vooral voor de Belgische topclubs een mes dat aan beide kanten snijdt. Het biedt de kans om de batterijen weer op te laden, maar er kan door de vele afwezigheden nauwelijks normaal getraind worden. "Ik vind daarom dat OHL in het voordeel is", beklemtoont Leekens. "Ze konden de afgelopen tien dagen in de beste omstandigheden naar deze wedstrijd toeleven. Bij ons was dat allerminst het geval. Op een bepaalde dag stonden we met vijf spelers op het oefenveld. De laatste internationals zijn pas vandaag (gisteren, JKB) geland. Het wordt afwachten in welke mate zij gerecupereerd zullen zijn."

Leekens staart zich niet blind op de bekeruitschakeling van OHL door tweedeklasser KV Oostende. Integendeel. "Ik denk dat die uppercut bij OHL voor de ommekeer heeft gezorgd. In Charleroi en thuis tegen Waasland-Beveren werd de ommekeer ingeluid. Hun zelfvertrouwen is helemaal terug. We mogen ons in hun sfeervolle stadion aan een erg enthousiaste tegenstander en dito publiek verwachten. Voor Geraerts en co. staat deze wedstrijd gegarandeerd al enige tijd met stip genoteerd. Hoe langer onze eerste seizoensnederlaag uitblijft, hoe meer clubs erop gebrand zullen zijn de primeur op te eisen om ons een voetje te lichten.