Direct naar artikelinhoud

Rutger Hauer als zwerver met jachtgeweer

Rutger Hauer is niet langer Nederlands blonde god die hij ten tijde van de film Turks fruit was. In Hobo with a Shutgun, een film die donderdag in première ging in Amsterdam, speelt de intussen 67-jarige acteur precies wat de titel aangeeft: een zwerver met een jachtgeweer.

Als dakloze vestigt hij zich in een nieuwe stad. Die is in de greep van de misdaadbaron Drake en zijn twee zonen. Gedegouteerd door zoveel corruptie en criminaliteit, besluit de zwerver orde op zaken te stellen.

Hobo with a Shutgun, geregisseerd door Jason Eisener, is tegelijk een parodie op en een hommage aan de campy Grindhouse-films uit de jaren zeventig en tachtig. Dat is geen toeval, want Eisener schreef eerder mee aan de dubbelfilm Grindhouse van Robert Rodriguez en Quentin Tarantino.

Zestiger Hauer zit bepaald niet stil: Hobo with a Shutgun is al de elfde film waarin hij dit jaar te zien was. Zoveel werklust moest beloond worden en daarom mocht Hauer op het Imagine Festival voor de Fantastische Film een carrièreprijs in ontvangst nemen voor zijn bijdrage aan de genrefilm. (ST)