Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Hollandse Hoogte / Jordi Huisman

Betonstop? België bouwt lustig voort met recordaantal bouwvergunningen in 2018

Er zijn vorig jaar vergunningen uitgereikt voor de bouw van 62.354 woningen (eengezinswoningen en flats) in België. Dat is een nieuw record, zo blijkt uit cijfers die het Belgische statistiekbureau Statbel vrijgaf. De piek is voornamelijk te danken aan Vlaanderen.

10 reacties

  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Milieu? Wordt opzij geschoven voor beton.
  • Leo Mariën

    5 jaar geleden
    Dus de bouw moet stoppen, de boeren blijkbaar ook, de zware industrie, winkels buiten, geen diesels of benzine meer, niet meer vliegen. En als dat allemaal verdwenen is dan staan we op in een heel schone wereld waar.... ademen wordt belast want al de andere belastingen zijn ook weg.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Het zijn vooral de bouwpromotors van flatgebouwen die de vergunningen krijgen zoals eerder iemand zei. Bovendien betreft het vaak ook de bouw op terrein van een bestaand perceel met woning dat word afgebroken. En ook renovaties vallen onder bouwvergunningen. dus toch wat kanttekening erbij. Als je kijkt naar de activiteit in de bouwondernemingen, zie je een afname van het aantal firma's. maw, het is slechter in de sector.
  • Anita Billen

    5 jaar geleden
    Juist Mario, ook aan de kust blijven ze maar overal bouwen . Schandalig want het groen verdwijnt meer op meer om daarvoor plaats te maken. Klimaat???
  • Sabine verdonck

    5 jaar geleden
    Dat is nodig om voldoende sociale woningen te krijgen, zoals de groenen het willen.