Direct naar artikelinhoud

John van den Brom loopt op paars-witte wolkjes

Anderlechtcoach John van den Brom glunderde na de wedstrijd. Anderlecht is opnieuw leider, de Nederlander zag zijn sterren nog eens schitteren én Anderlecht scoorde op penalty.

"De ontlading was groot", gaf John van den Brom toe. "Het is met geen woorden of gebaren uit te drukken hoeveel deugd deze overwinning doet." Een veelzeggende glimlach verscheen op zijn gezicht. Dat Anderlecht opnieuw bovenaan de stand pronkt, had daar ongetwijfeld iets mee te maken. "We staan weer waar we willen staan én waar we ook horen te staan. Ons volgende doel is nu om mathematisch zeker te zijn van de titel."

Van den Brom spreekt over drie finales. De eerstvolgende is tegen Racing Genk, komende zondag. Toevallig de ploeg die donderdag een echte finale moet spelen. Die van de beker van België. Van den Brom heeft een duidelijke voorkeur. "Ik hoop dat Genk de beker wint tegen Cercle en dat ze daarna heel veel drinken."

"Ook met het niveau dat we haalden ben ik blij", zei Van den Brom. "We wonnen op een manier die past bij Anderlecht." Er was lof voor Kouyaté en Nuytinck - "knap hoe zij verdedigden tegen zulke snelle spitsen" - en ook zijn drie Gouden Schoenen (Suarez, Jovanovic en Mbokani) kregen een pluim. Die laatste nog het meest van allemaal.

"Dieu ligt aan de basis van deze overwinning", vond Van den Brom. "Want ook verdedigend heeft hij zijn werk gedaan. Zelfs in de 85ste minuut, toen hij aan het eigen strafschopgebied een bal ging recupereren. Dan weet je dat het prima zit in zijn koppie."

De uitgelokte strafschop liet de Congolees deze keer evenwel over aan Gillet. "Ik weet dat iedereen verwachtte dat Sacha Kljestan zou trappen, maar Guillaume voelde zich goed. Beiden hebben de voorbije week vaak getraind op penalty's. En soms heb je een bepaald gevoel dat die persoon moet trappen. Wel, bij Guillaume had ik dat net iets meer dan bij Sacha." Van den Broms ogen fonkelden. "Als trainer zijn dit de mooiste dagen die je kunt meemaken", klonk het.