© GOYVAERTS/GMAX Agency

Lierse Kempenzonen beëindigt samenwerking met trainer Dave De Herdt

De mindere resultaten van de jongste weken hebben Dave De Herdt zijn functie gekost. Donderdag stuurde Lierse Kempenzonen zijn coach de laan uit.

Diederik Geypen

Lierse Kempenzonen verloor afgelopen zaterdag met 1-3 van Verbroedering Geel en ging ook woensdagavond met het kleinste verschil ten onder bij Rupel Boom. Een dag later nam het bestuur een drastische beslissing door coach De Herdt te ontslaan.

“Het beëindigen van de samenwerking werd ingegeven door de meest recente sportieve resultaten, maar ook de chemie met de spelersgroep was de laatste weken minder”, klinkt het in een officiële mededeling op de website. “Het verbreken van de ketting De Herdt-Spaenhoven veroorzaakte immers ook een negatief gevolg voor de magie in de spelersgroep.”

De Herdt vormde tot enkele weken geleden een tandem met Urbain Spaenhoven. De Licentiecommissie was van oordeel dat Spaenhoven niet over het vereiste trainersdiploma beschikte.

Lierse Kempenzonen gaat nu op zoek naar een nieuwe T1. In afwachting leidt assistent-coach Nico Van Kerckhoven de trainingen. De club doet ondanks de 0 op 6 nog volop mee voor een eindrondeticket.

MEER OVER Eerste Amateurklasse

Meer sportnieuws