Direct naar artikelinhoud

Willy Kuijpers laat verstek gaan op eigen huldefeest van N-VA

Pech voor Willy Kuijpers: het huldefeest dat de N-VA van Herent voor hem georganiseerd had, moest zonder hem gebeuren. De 79-jarige Kuijpers lag nog in het ziekenhuis.

Kuijpers was opgenomen in het Leuvens ziekenhuis nadat hij een bronchitis had opgelopen na een operatie. Zijn toestand was donderdagnacht nog vrij slecht, maar ondertussen is hij weer aan de beterhand. De man kampt al enige tijd met hartproblemen.

Kuijpers nam eind vorig jaar ontslag als gemeenteraadslid in Herent, waarmee een einde kwam aan een politieke carrière van 46 jaar. Normaal zou zijn afscheidsfeest op 11 juli plaatsvinden, maar door omstandigheden moest de huldiging twee weken vervroegd worden. Van de dokters mocht hij het ziekenhuis nog niet verlaten, en dus nam hij zaterdag een videoboodschap op zodat hij virtueel toch een beetje aanwezig was.

Op het feest waren 320 mensen aanwezig, die naast de video van Kuijpers ook speeches voorgeschoteld kregen van Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) en gewezen radiomaker en flamingant Jean-Pierre Rondas. In een andere video kwamen onder meer ook Louis Tobback (sp.a) en Bart Somers (Open Vld) aan het woord.