Direct naar artikelinhoud

Hoe werkt Netflix?

Waar en hoe kan ik Netflix bekijken?

Netflix kan uiteraard bekeken worden op alle toestellen die met het internet verbonden zijn, als je over een snelle internetverbinding beschikt: vaste computers, laptops, tablets, smartphones, noem maar op. Daarnaast zijn ook almaar meer smart-tv's uitgerust met de Netflixinterface, die uiteraard pas geactiveerd kan worden zodra Netflix in een bepaald land beschikbaar is. Ook op de meest courante spelconsoles (XBox, Playstation, ...) én Apple-tv kan je Netflix meepikken.

Op één account kan je als gebruiker ook verschillende profielen aanmaken, bijvoorbeeld voor jezelf, je echtgenote en je kinderen. Elk van die profielen wordt gepersonaliseerd op basis van het kijkgedrag via dat profiel.

Schotelt Netflix ons gewoon alles in het Engels voor?

Nee, in theorie wordt alles ondertiteld, voor de Franse en Duitse markt worden films en series ook zoveel mogelijk gedubd. Op termijn is het de bedoeling dat het volledige aanbod ondertiteld én gedubd wordt.

Hoeveel kost een Netflixabonnement?

De officiële prijzen voor ons land worden pas op de dag van de lancering zelf bekendgemaakt, maar in Nederland tel je vandaag 8,99 euro neer voor een maandabonnement. Voor dat bedrag kan je een maand lang onbeperkt films, reeksen en tv-shows bekijken. Een Netflixabonnement is ook op elk moment opzegbaar. Betaal je iets meer, dan krijg je alles in HD-kwaliteit te zien en kan je ook met meerdere gezinsleden tegelijk naar verschillende programma's kijken.

Wat krijgen we in België zoal te zien op Netflix?

Wat de lokale content betreft, kan het antwoord voorlopig heel kort zijn: we weten het nog niet. De onderhandelingen met plaatselijke verdelers zijn vaak nog niet volledig afgerond, en bij Netflix houden ze wat dat betreft de lippen stijf op elkaar.

Qua internationale series werden intussen wel al wat namen gelost, en dat waren niet van de minsten: Orange Is the New Black en House of Cards - twee eigen producties die ook buiten de VS al heel goed scoorden - en daarnaast onder meer ook reeksen zoals Fargo, Bojack Horseman, Derek en Hemlock Grove.