Direct naar artikelinhoud

Bergen dreigt licentie kwijt te spelen

Voetbalclub Bergen moet voor 11 maart veiligheidswerken aan tribune 3 uitvoeren, anders dreigt de club geen licentie te krijgen voor volgend seizoen in eerste klasse. De licentiecommissie van de voetbalbond maakte die opmerking aan Bergen over na bestudering van het licentiedossier. Omdat het beton in tribune 3 beschadigd raakte door het vriesweer, is ze ontoegankelijk verklaard en bedraagt de capaciteit van het Stade Tondreau momenteel slechts 6.000 plaatsen.

"Een stadion in eerste klasse moet beschikken over 8.000 plaatsen. Bergen is door de sluiting van die tribune niet in regel met dat criterium", klinkt het bij de bond.

11 maart geldt als deadline omdat de commissie dan over de licenties moet beslissen. Als Bergen dan geen attest kan voorleggen dat aantoont dat de tribune in orde is, dreigt de club naar tweede te zakken. Niet dat Bergen panikeert. "We zullen die werken uitvoeren, maar het probleem is ook het slechte weer", zegt algemeen directeur Alain Lommers. Hij legt de bal in het kamp van de gemeente. "Het stadion is eigendom van de gemeente, die goedkeuring moet vragen aan de regio."