Direct naar artikelinhoud

Gent met gedachten al bij winterstop

Staken deed Gent gisteren niet, maar tegen Lokeren vertrok hun trein wel met elf seconden vertraging. Meer tijd had de thuisploeg niet nodig om de score te openen. De Buffalo's maakten nog voor de rust gelijk en meer leek hen niet te interesseren. Gent snakt duidelijk naar vakantie. Voor de kwalificatie rekenen ze ongetwijfeld op de terugmatch in januari.

Of het uiteindelijk iets zal opleveren, moet nog blijven, maar de snelste goal in deze bekercampagne heeft Lokeren alvast op zak. Na precies elf (!) seconden stond de 1-0 al op het bord en dat terwijl Lokeren niet eens zelf had afgetrapt. Dat deden Jorgensen en El Ghanassy. Die laatste speelde te kort in op Thijs. 'Dank u', zei De Ceulaer, die als een duiveltje uit een doosje met de bal aan de haal ging en alleen op doel afstormde. Zijn poging trof de paal, maar in de rebound maakte Mokulu de supersonische aanval af. Gent stond erbij en keek ernaar met het schaamrood op de wangen. Vijf minuten later had Arzo ook iets om beschaamd over te zijn. Zijn tackle op de enkel van De Ceulaer verdiende rood, Nzolo hield het op geel.

Stiptheidsactie over

Na een kwartier stopte Gent met zijn stiptheidsactie en begon het zelf ook te voetballen. Het resulteerde in een stevig schot van Jorgensen, maar meer dan een Lokerenspeler raakte hij niet. En nu we toch met vakbondstermen bezig zijn: ook de thuisploeg leek even in staking, want het liet Gent na die openingsgoal vooral begaan. Iets wat hen nog voor halfweg zuur zou opbreken. El Ghanassy zette de gelijkmaker op het bord, nadat Copa eerst een fantastische redding uit zijn mouwen schudde op een kopbal van Arzo. Die 1-1 bleef tot de rust staan, al had er voor Lokeren eigenlijk meer ingezeten. Zo probeerde Mokulu Boeckx nog vanuit een heel scherpe hoek te verschalken, maar zijn bal likte de paal net niet. De kopbal van De Ceulaer belandde dan weer op de lat.

Lokeren moest en zou nog een goal maken. Met die instelling kwamen de Waaslanders uit de kleedkamer gestormd. Alleen leverde die sturm und drang niet meer dan wat kleine kansen op. De Lokerse spionkop liet het vooral niet aan zijn hart komen. Met 'Sollied in den bak olé, olé' en 'Eviva la Rocca', amuseerde het zich met de escapades van de Gentse coach. Het lachen verging hen pas toen aanwinst Galitsios geblesseerd uitviel. Veel plezier beleefde de Griek dus niet aan zijn debuut.

Hoe gretig Lokeren zich ook toonde in die tweede helft, met nog prima kansen voor Mokulu en De Ceulaer, het kon de Gentse netten niet meer doen trillen. Naarmate de wedstrijd vorderde, begonnen beide ploegen bovendien meer en meer aan de terugmatch te denken. Zowel Lokeren als Gent gingen in veiligheidsmodus.

1-1 dus, een score waar Sollied op voorhand had voor getekend. De Noor liet voor de match al weten dat hij vooral geïnteresseerd was in dat belangrijke doelpunt op verplaatsing. Zo kreeg hij gisteren wat hij gevraagd had. Niet meer, niet minder. Wil Lokeren zijn hoofddoel van het jaar bereiken, dan zal het moeten uitpakken in het Ottenstadion.