BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Opnieuw meer bestuurders die te snel reden tijdens flitsmarathon

Tijdens de flitsmarathon van gisteren zijn 1.087.511 voertuigen gecontroleerd. 29.540 voertuigen of 2,71 procent reed te snel. Dat zijn er meer dan tijdens de vorige flitsmarathon van oktober 2018 (2,54 procent). Dat meldt de Federale politie. 

64 reacties

  • Wim Hendrickx

    5 jaar geleden
    Als je op een autosnelweg 108 hebt gereden waar 100 is toegestaan op een ogenblik dat er nagenoeg géén verkeer is ben je geen snelheidsduivel. Toch een boete van 160 € en al + 14 jaar zonder enige boete. Welke veiligheid ??? Geld en nog eens geld. Waanzin ten top.
  • Johan De Smet

    5 jaar geleden
    Belachelijk hun flitspalen, dat ze flitsen waar het effectief gevaarlijk is, ja daar volledig mee akkoord, maar het gaat hier enkel om cijfers en geld.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Ongelooflijk dat er nog altijd 'charels' rondrijden die het recht opeisen om ZELF te bepalen welke snelheid veilig is of niet (uiteraard altijd sneller en nooit trager). De straffen moeten veel zwaarder worden willen we die 'snelheidscriminelen' in de lijn krijgen. Drie keer geflitst is opnieuw rijexamen afleggen. Na recidive (opnieuw drie keer geflitst) definitief rijbewijs inleveren. Autorijden is GEEN mensenrecht.
  • Jan Hendrickx

    5 jaar geleden
    easy money.....onder het mom van verkeersveiligheid
  • van den eeden maria

    5 jaar geleden
    Nog veel meer flitsen, en telkens die hardleerse bestuurders meer laten betalen voor hun boete . Ik ben ze meer dan beu de gat plakkers die zich niet aan de snelheid kunnen houden en die gevaarlijke toeren uithalen. En flitsmarathons moet men niet aankondigen. Er ligt geld op de straat te rapen voor de overheid en ik heb er alvast geen probleem mee in dit geval, dus flitsen maar. Voor boetes betalen is je eigen keuze , pas je aan en je hebt er geen.