Direct naar artikelinhoud

Metallica werkt weer aan een nieuw album

Metallica kondigt plannen aan voor alweer een nieuw album, de opvolger vans Death Magnetic uit 2008. Lulu, het laatste album van de band dat het resultaat is van een samenwerking met Lou Reed, komt deze maand uit.

In een interview met Gulf News (Metallica is in Abu Dhabi) zegt bassist Robert Trujillo dat het schrijven van nummers voor het nieuwe album is begonnen. "We zijn in de studio gedoken met producer Rick Rubin en hebben aan wat dingen gewerkt. We gaan het grootste deel van komend jaar opnemen. We hebben veel werk te doen, maar we zijn bij wijze van spreken al van de duikplank gesprongen en aan het zwemmen. Het gebeurt, het is echt. We hebben er veel plezier in, er zijn veel ideeën, en we hebben erg veel zin in een nieuwe plaat."

Metallica is al een tijdje zoekende. In 2003 verscheen het teleurstellende en door fans zeer kritisch beoordeelde St. Anger. Met Death Magnetic leek de band weer terug op de oude weg. Eerder deze week werd bekend dat de band ook werkt aan een 3D-film over de band zelf.