Direct naar artikelinhoud

Vreven moet NAC naar Eredivisie loodsen

Stijn Vreven mag zich opmaken voor 'een avondje NAC'. Twee maanden na zijn ontslag bij Waasland-Beveren werd Vreven voorgesteld als nieuwe trainer van de Nederlandse tweedeklasser.

NAC Breda staat momenteel achtste in de Nederlandse Eerste Divisie. Veel te weinig voor 'de Parel van het Zuiden'. Trainer Marinus Dijkhuizen mocht dus opkrassen vorige week en op de valreep van 2016 werden gesprekken aangeknoopt met Stijn Vreven (43). Die verliepen dermate positief dat Vreven gisteren zijn krabbel zette onder een contract tot het einde van het seizoen, met optie.

"Ik ben blij dat ik hier sta", vertelt Vreven. "Ook al speelt het momenteel niet op het hoogste niveau, NAC is en blijft een van de grootste clubs van Nederland. Hier als eerste Belg ooit coach mogen zijn, geeft me een trots gevoel. Heel veel trainers zouden hier heel graag werken. Niet het minst voor de fanatieke fans."

En zo staat Vreven twee maanden na zijn ontslag bij Waasland-Beveren vanaf vandaag weer op het trainingsveld. Niet bij Cercle Brugge of bij Antwerp, twee van de vier clubs waar hij de voorbije twee maanden een gesprek mee had, wel in Nederland. Voor Vreven een terugkeer naar het land waar hij als voetballer drie passages kende: bij Utrecht, Vitesse en ADO.

Wij-gevoel herstellen

"Ik weet dat ze me in Nederland vooral herinneren als een vechter en een doorzetter, dat is dan ook het enige waar ik aan herinnerd wil worden als het over mijn spelerstijd gaat. Passie moet er zijn, maar ik wil een coach zijn die meer dan enkel vecht. Ik wil ook voetbaltechnisch en tactisch sterk zijn. Ik heb in heel mijn loopbaan altijd weloverwogen keuzes gemaakt. Ook nu heb ik het gevoel dat dit heel juist zit. NAC was voor mij de beste keuze", legt Vreven uit.

"Ik had van bij het eerste gesprek met de club een goede indruk. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan. De spelers leren kennen, mijn filosofie overbrengen. Laat maar komen. Ik wil hier het wij-gevoel herstellen en snel successen boeken. Dit is een mooie uitdaging."