Direct naar artikelinhoud

642 miljoen euro winnen en meteen ontslag nemen

Genoeg gezwoegd, moet Mavis Wanczyk hebben gedacht. De 53-jarige vrouw uit Massachusetts won onlangs 758 miljoen dollar (642 miljoen euro) in de grootste US Powerball-jackpot ooit en wist de plaatselijke journalisten die over dit mirakel berichtten, te melden dat ze meteen haar baan zou opzeggen.

Wanczyk werkt al 32 jaar in een medisch centrum als patiëntenverzorger en zou al gemeld hebben dat ze haar daar niet meer moeten verwachten. "Ik had een droom en die is uitgekomen", stelt Wanczyk, die vaak meespeelt. "Het eerste wat ik wil doen is achteruit leunen en ontspannen."

Technisch gezien is ze niet de grootste winnaar in de VS. In januari vorig jaar werd 1,6 miljard dollar (1,36 miljard euro) verloot, maar dat geld werd toen verdeeld over drie mensen. Na belastingen blijft van het oorspronkelijke bedrag trouwens minder dan de helft over.

Op een persconferentie toonde Wanczyk zich enigszins overdonderd. "Ik ben bang, maar het komt wel goed. Ik begin net te beseffen wat me overkomt. Ik wil vooral dat ik, en ik alleen, kan uitzoeken wat ik nu precies wil doen."