Brokstukken op de crashplek van de Boeing 777 van Malaysia Airlines.
Volledig scherm
Brokstukken op de crashplek van de Boeing 777 van Malaysia Airlines. © AFP

Familie Amerikaans-Nederlands slachtoffer (18) van gecrashte MH17 klaagt banken aan

buitenlandDe nabestaanden van een Amerikaans-Nederlandse student die in 2014 omkwam bij de MH17-vliegramp slepen zes financiële instellingen in de VS voor de rechter. Dit wegens het verlenen van diensten aan de separatisten in het oosten van Oekraïne. Zij worden verantwoordelijk gehouden voor het neerhalen van het toestel van Malaysian Airlines.  

7 reacties

  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    De separatisten (door Rusland ondersteunde groep) kunnen in de strijd de afgeschoten buk zijn kwijtgespeeld aan de rebellen, maar het kan ook zijn dat de rebellen gewoon deze buk hebben aangeschaft bij de Russen.
  • cecil atherton

    5 jaar geleden
    Haha, nog wat roet in de ogen, dat vliegtuig is neergehaald om het vonnis van het tribunaal in den haag de dag ervoor, niet meer, niet minder. En inderdaad, verantwoording voor de gevolgen, we zullen nog maar wat verder dromen.
  • wim Goossens

    5 jaar geleden
    Proficiat voor de komentaren hier, maar als jij morgen een wapen levert dat gebruikt wordt voor een aanslag wordt jij vervolgt als mededader. Banken en firma's zouden dit wel mogen zonder enige vorm van verantwoording ? Leuke insteek van jullie ...
  • GILLIS VAN LAETHEM

    5 jaar geleden
    Alleen $ tekens in ogen , zeker in Amerika .
  • Toon Schouteden

    5 jaar geleden
    Inderdaad, Marcel Haag en, maar het is ook 'n statement naar de toekomst: investeren in wapens is medeplichtig zijn aan de gevolgen.