.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Getty Images/iStockphoto

Hoe voer je een gesprek met je kind? “Kut, zei mijn zoon toen ik wou weten hoe het was op school”

De Opvoedingslijn kreeg vorig jaar een kleine 1.800 oproepen. Zeker ouders van tieners voelen zich vaak machteloos. ‘Luister naar je kind en praat ermee’, is het advies dat ouders meest horen. Maar hoe doe je dat, als je tiener niet antwoordt op een simpele vraag als ‘Hoe was het op school?’. Hoe stel je grenzen en wat als je kroost er over gaat?

6 reacties

  • Patrick De pauw

    5 jaar geleden
    Watblief schuld bij de ouders beste Geeraard?de wet staat in de weg de kids klagen je aan via de rechtbank als zij hun zin niet krijgen
  • Geeraard Hens

    5 jaar geleden
    @ Patrick, de jeugd nu tov de jeugd vroeger is in wezen niets veranderd. Natuurlijk hebben ze nu andere mogelijkheden dan vroeger, maar dat is niet erg. Wat wél is veranderd is de opvoeding. Veel ouders willen, kunnen of durven geen grenzen stellen, en DAT is fout! maw het probleem (als dit er al is) ligt niet bij de kinderen maar wel bij de ouders/opvoeders. Neem als ouder uw verantwoordelijkheid en voed uw kind deftig op met normen, waarden, discipline en respect. Ik ben papa van 3 kids :)
  • Marnik Van Moorleghem

    5 jaar geleden
    Ouders pamperen hun kinderen teveel, zij zijn veel mondiger dan vroeger en minder gestraft.
  • Gio Van Gavere

    5 jaar geleden
    steek de schuld maar op de jeugd. Maar bij het minste dat je de TV aanzet, ongeacht het uur van de dag vliegen de kut, shits en fucks u om de oren. Begin es met al die marginale programma's van TV te halen. Linkse indoctrinatie is nefast voor onze jeugd.
  • Patrick De pauw

    5 jaar geleden
    Dat is nu de jeugd je moet hun alles toelaten zonder uitleg te mogen vragen want het is hun leven