De wereld van Bruegel is open in Bokrijk

Het is precies 450 jaar geleden dat Pieter Bruegel de Oude overleed. Daarom organiseert Bokrijk vanaf 6 april 2019 de tijdelijke internationale expo ‘De wereld van Bruegel’. Originele schilderijen gaat u er niet vinden maar de beleving van een interactief Bruegelparcours dat zowel tentoonstellingen, theater als een Bruegelgame combineert gaat de bezoekers des te meer verrassen.

Chretien Paesen

Minister Ben Weyts en deputé Igor Philtjens lieten de pers uitvoerig kennismaken met het project dat drieënhalf miljoen euro kost waarvan twee miljoen gesubsidieerd werd door Toerisme Vlaanderen. “Je stapt als het ware in één van de schilderijen van Bruegel en ontdekt hoe actueel zijn werk nog steeds is. Zo wordt een spiegel voorgehouden naar het leven van vandaag”, volgens Igor Philtjens.

Totaalbeleving

De expo ‘De wereld van Bruegel’ biedt een eigentijdse beleving van de gebruiken en tradities, het eten en het drinken, kortom het dagelijkse leven eigen aan het midden van de 16e eeuw. Dit gebeurt aan de hand van een interactief Bruegelparcours dat zowel tentoonstellingen, theater als een Bruegelgame combineert. Eén van de vakmanschapsateliers, ‘Hoedje van papier’, draait rond Bruegel én er is een Bruegelshop met aangepast productengamma. Bokrijk mikt met deze expo op 100.000 extra bezoekers voor het Openluchtmuseum uit binnen- en buitenland, waaronder ook de verre markten zoals China, Japan en Rusland. Speciaal voor hen zijn de drukwerken in hun taal omgezet.

Parcours vol variatie

Het Bruegelparcours houdt halt bij elf plekken in het Openluchtmuseum waar de verbondenheid met Bruegel echt voelbaar is. Op elke locatie komt een specifiek thema aan bod. Wie was Pieter Bruegel de Oude? Wat vertelt zijn oeuvre over het dagelijkse leven in de 16de eeuw en hoe kan je dit vertalen naar het heden? Je maakt ook kennis met originele 16e-eeuwse voorwerpen, deels afkomstig uit de eigen Bokrijkcollectie en deels in bruikleen van andere musea.De wereld van Bruegel is open van dinsdag t.e.m. zondag: van 10 u. – 18 u. van 6 april t.e.m. 20 oktober.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer