© BELGA

Flitsmarathon in provincie Antwerpen: meer dan 4.000 bestuurders rijden te snel

De lokale politiezones in de provincie Antwerpen hebben tijdens de flitsmarathon van woensdag op donderdag 4.156 bestuurders geflitst. Dat is 3,54% van de in totaal meer dan 117.000 gecontroleerde auto’s.

dvd

In de provincie Antwerpen namen 23 van de 24 politiezones en de federale wegpolitie deel aan de actie, die de naam ‘Speed’ kreeg. Er werden in totaal 117.413 voertuigen gecontroleerd. 4.156 daarvan, oftewel 3,54%, reden te snel. De resultaten van de Antwerpse wegpolitie op de autosnelwegen zijn daar niet bij.

In heel België werden 29.450 bestuurders geflitst, maar de federale politie laat weten die cijfers niet te kunnen opsplitsen per provincie.

Jean-Claude Gunst, bestuurlijk directeur-coördinator, is in ieder geval tevreden over het Antwerpse resultaat. “96,46% van de bestuurders hield zich wel aan de opgelegde snelheid”, stelt hij. “Blijvend inzettend op snelheidscontroles werpt dus duidelijk zijn vruchten af.”

“Nog te vaak vallen er doden of zwaargewonden in het verkeer. Iedereen die zich in het verkeer begeeft, moet zich ervan bewust zijn dat te snel rijden dramatische gevolgen kan hebben. Met deze flitsmarathon willen we de bevolking tonen dat we verkeersveiligheid als politie zeer au sérieux nemen. Daar zetten we onverminderd op in. Sensibilisering en bewustmaking zijn het hoofddoel.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER