En plots hangt een Belgische wijk vol nazivlaggen

© Twitter Valentin Di Prata

Opmerkelijke beelden in Bergen, de thuisstad van Elio Di Rupo. Plots hing een hele wijk in het centrum van de stad vol nazivlaggen. "Wat doet dat daar in hemelsnaam?", vroegen veel inwoners zich af.

nkdr

Naast de nazivlaggen merkte de inwoners ook nog op dat er onder meer karren en oude winkelpanelen in de straten stonden en een gevel helemaal was herschilderd.

Maar daar bleek een erg logische uitleg voor te bestaan. Het gaat immers om het decor van een oorlogsdrama waarvan de buitenopnames gemaakt worden in Bergen.

De film “Where hands touch” is een romantisch drama dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog dat gaat over een jonge naziofficier die verliefd wordt op een meisje van gemengde afkomst. Hoewel de film zich afspeelt in Berlijn, wordt een wijk in Bergen gebruikt voor de buitenopnames.

Aan RTBF vertelde de regieassistente dat regisseur Amma Asante heel erg gecharmeerd was door de locatie. “Ze was meteen weg van de stad omdat er een wijk is waar de straten er nog uitzien zoals vroeger. Er zijn geplaveide weggetjes en huizen met oude ramen en luiken. Dat heeft haar werkelijk van de start verleid.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Toch is het niet zo vanzelfsprekend om de straat, ook al is ze goed behouden, goed 70 jaar ouder te doen lijken. Deurbellen moesten verstopt worden, postbussen en verkeersborden waar mogelijk verwijderd of bedekt. Een huis dat oorspronkelijk een roze gevel had moest zelfs bruin geverfd worden. Na de opnames mogen de eigenaars beslissen of ze de kleur willen houden of terug naar het oorspronkelijke roze willen gaan.

Tournage du film britannique "Where hands touch" à Mons

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen