Lukas
Volledig scherm
© Lukas

Regering mag illegale kinderen niet meer opsluiten in centrum 127bis: “Te veel geluidshinder door vliegtuigen”

België mag kinderen die illegaal in ons land zijn, niet meer opsluiten tot ze gerepatrieerd worden. Dat heeft de Raad van State beslist. De motivering is opmerkelijk te noemen. “Het is niet uitgesloten dat ze kinderen opgesloten worden op plekken waar ze worden blootgesteld aan grote geluidshinder.”

54 reacties

  • Mario Knapen

    5 jaar geleden
    Wat Leonarda schrijft is de nagel op de kop. Wij betalen ons hier blauw aan belastingen, en wij krijgen niets. En de personen die hier totaal niets betalen die krijgen alles. Je moet al illegaal of een andere "huidstint" hebben om in ONS land iets te krijgen. Gewoon schandalig als je ziet hoeveel mensen hier op het einde van de maand niet rondkomen.
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    5 jaar geleden
    Geef ze oordopjes.
  • Denis Stock

    5 jaar geleden
    Het lijken wel Amerikaanse vonnissen. Je moet er maar opkomen, te gek voor worden, totaal van de pot gerukt, en maar procederen tot in de treurnis toe.
  • Roland De Bruyne

    5 jaar geleden
    Ik woon in het centrum van een Kempische gemeente, je zou zeggen de groene Kempen. Van 6 uur 's morgens tot 23 uur 's avonds denderen hier (sluip)vrachtwagens en dagloners met hun zware tractoren met aanhangwagens door onze gemeente. Wie gaat daar iets aan doen ? Ik ben geboren en getogen in Belgie, dus die illegalen krijgen meer aandacht dan mij !!!
  • Leonarda Van Opbroecke

    5 jaar geleden
    Waarom treden die kinderrechtenorganisaties nooit op voor Belgische kinderen tegenover de regering. Veel ouders leven gedwongen in armoede door de peperdure belaste energiefacturen, armzalige woningen omdat 'derden' voorrang krijgen op sociale woningen, enz.....Er zijn er genoeg die nabij luchthavens, trein en wegverkeer wonen. Oh ja, dat zijn MAAR Belgen