Direct naar artikelinhoud

Zon, zee, Knokke

Waarom een vliegtuigticket naar de zon boeken als u op enkele uren ook het mooie weer kan maken aan onze eigen kust?

Shopping

Opgelijst

The List staat bekend om zijn gecureerde onlinelijstjes met tips en gadgets, geeft boeken, magazines en tabletbladen uit en opent ook regelmatig de deuren van pop-upwinkels waarmee ze high-end producten aan een breed publiek aanbieden. Deze zomer slaan ze hun multidisciplinaire tent op in Knokke. Zo kun je er in een Pinterest-waardige shop een tentoonstelling bezoeken, jong designtalent ontdekken, boeken en unieke gadgets shoppen én kleine hongertjes stillen.

The List, Zeedijk 514, Knokke, thelistmag.com

Comfortabel kubisme

Met het hoofd in de wolken en uw billen op een comfortabele poef, smaken de eerste cocktails van het seizoen des te beter. Fotograaf Frederic Van Hecke ontwierp voor Cubic een reeks exclusieve en handig afwasbare zitkussen met op de natuur geïnspireerde prints. Zomerse favoriet? De Softcloud, een poef met een door Van Hecke geschoten wolkenhemel.

In juli en augustus vindt u Cubic (320 euro) bij pop-upshop Jacky Jane op het Driehoeksplein in Knokke. sitoneverything.com

Apero

Kom van dat dak af!

Niets mis met een drankje op het strand of een zonovergoten zeedijk. Maar in Knokke smaakt een parelende flûte champagne ongetwijfeld nog beter wanneer koel geserveerd in een rooftopbar met zicht op het grootste 'place m'as-tu vu'-spot van Knokke: het Albertplein. Het befaamde Memlinc Palace Hotel opent half juli de deuren van de 3SIXTY Rooftop Bar waar u, hoog boven de zeespiegel, kunt genieten van culinaire hapjes, verse fruits de mer en zoete cocktails. Na het aperitief gooit de chef kwaliteitsvolle en lokale producten op de barbecue, nog wat later nemen de dj en beats het feestje over.

Albertplein 23, Knokke-Heist

Sport

Ping Pong Party

Er was eens een leegstaande loft in Tribeca, New York. Daar kwam Spin: een pingpongclub slash café. Het werd een enorme hit met actrice Susan Sarandon als een van de grootste fans. Ze stapte zelfs financieel mee in het verhaal.

Na New York, Los Angeles, Toronto en Dubai is het nu de beurt aan België. Deze zomer kun je hipsterverantwoord gaan pingpongen in de Spin-pop-up in Knokke. Denk aan tien tafels, drankjes, muziek en hapjes. Ze plannen ook toernooien en optredens. Zin in een origineel feestje? Spin is ook af te huren voor privé-events.

Kustlaan 56, op donderdag en vrijdag open van 16 tot 1 uur, in het weekend van 11 tot 1 uur. belgium.wearespin.com

Kunst

Galerie aan zee

De kunstgalerij van Sofie Lachaert bevindt zich doorgaans in Tielrode, maar verkast deze zomer naar de zee. Tijdens juli en augustus kunt u er dagelijks terecht om naast een goeie portie kust ook de nodige kunst op te snuiven.

Casa Argentaurum, Zeedijk - Het Zoute 826, Knokke, lachaert.com

Ook dit jaar brengt Frans luxemerk Louis Vuitton hulde aan kuststad Knokke met een exclusieve handtas. De Neverfull MM Monogram V Knokke zal in een beperkt aantal stuks in de Louis Vuitton-boetiek verkrijgbaar zijn.

Louis Vuitton, Kustlaan 271, Knokke

Goudsmid en juweelontwerpster

Salima Thakker slaat haar creatieve vingers ineen met de groene van haar vriend en tuinarchitect Kristof van den Bouwhuysen. Resultaat: de ideale mix voor een tijdelijke conceptstore.
Nog tot eind september vindt u hun werk - haar juwelen en zijn selectie aan tuinmeubels en -accessoires - in hun Summerstore aan de kust.

Perspective, Zeedijk 725-729, Knokke