© BELGA

Ronde van Vlaanderen pakt zondag uit met Grote Prijs Stig Broeckx: welke renner pakt 5.000 euro op Oude Kwaremont?

Zondag pakt de Ronde van Vlaanderen uit met een wedstrijd in de wedstrijd: de Grote Prijs Stig Broeckx. De Nationale Loterij voorziet het prijzengeld van 5.000 euro voor de winnaar, die dat geld wel aan een goed doel naar keuze mag schenken.

vml

Klik hier voor onze digitale wielergids!

Bijna drie jaar is het nu geleden dat Stig Broeckx zwaar ten val kwam in de Baloise Belgium Tour 2016 en in een coma belandde. “Zijn lange en moedige weg in de revalidatie inspireerde de Nationale Loterij om tijdens de Ronde van Vlaanderen de moedigste Flandrien te kronen en zo ook een eerbetoon te brengen aan Stig Broeckx. Flanders Classics zet z’n schouders graag mee onder dit initiatief”, klinkt het in de persmededeling van de Nationale Loterij.

Ronde van Vlaanderen:

De Grote Prijs Stig Broeckx begint in Kluisbergen in de Van de Broektestraat, die voor één dag omgedoopt wordt tot de Broeckxstraat. In die Broeckxstraat begint een traject van vier kilometer tot op de Oude Kwaremont. De renner die als eerste de top van de Oude Kwaremont bereikt bij de eerste passage, wint de Grote Prijs Stig Broeckx.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Nationale Loterij heeft 5.000 euro voorzien voor de winnaar, die op zijn beurt het prijzengeld aan een Belgisch goed doel naar keuze mag schenken. Daarnaast zal de Nationale Loterij ook Stig Broeckx zelf 5.000 euro ter beschikking stellen om aan een goed doel te schenken. “Met dit initiatief wil de Nationale Loterij een eerbetoon brengen aan Stig en alle andere mensen die bouwen aan de weg terug”, klinkt het.

“Kans om iets terug te geven aan mijn revalidatiecentrum”

“Dit initiatief biedt mij de kans om iets terug te geven aan het revalidatiecentrum Revalidatie & MS Centrum Overpelt, een zeer belangrijke plaats voor mij”, reageert Stig Broeckx opgetogen.

© Kris Van Exel

LEES OOK. Vader Stig Broeckx emotioneel: “Ik dacht dat het gedaan was met mijn zoon”

LEES OOK. Stig Broeckx geeft ontroerende speech: “Eerste keer dat ik voor publiek praat”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer