Direct naar artikelinhoud

K3 is dood, leve K3

In het weekend is de cultuurconsumerende Belg op zijn best. Omdat wij ook van kunst met een heel kleine k houden, stuurden we fotograaf Bas Bogaerts naar het laatste afscheidsconcert van K3 in de Antwerpse Lotto Arena.

De decibels mag u er zelf bij verzinnen. "Een zottenkot", was het enige dat onze fotograaf achteraf nog kon uitbrengen.

Het fenomeen K3 leek gisteren populairder dan ooit, afgaand op de gillende kleuters, de honderden regenboogjurkjes, de groep senioren die als cheerleaders met pompons zwaaiden, de geduldige vaders en grootvaders die het allemaal op ascetische wijze ondergingen. Opvallend veel meisjes op leeftijd in de zaal, prille twintigers die giechelend met de vriendinnen afscheid kwamen nemen van de heldinnen uit hun jeugd.

400.000 tickets

De aller-allerlaatste afscheidsshow was het, het slot van een tournee die 122 uitverkochte voorstellingen telde. Goed voor meer dan 400.000 tickets, de meest succesvolle show van Vlaamse artiesten aller tijden.

Het is een langgerekte doodsreutel geworden. Op 18 maart 2015 werd al aangekondigd dat Karen, Kristel en Josje hun hotpants aan de haak zouden hangen, maar het afscheid duurde veertien maanden.

Gisteren gaven de blonde, de zwarte en de rosse definitief de fakkel door aan hun opvolgers Klaasje, Marthe en Hanne. De nieuwe meisjes kregen trouwens een even luid applaus als de anciennes. Goed voor nog eens twintig jaar 'Heyah mama'.