Direct naar artikelinhoud

Te kust en te kunst

Art Knokke-Heist, 26-27/3, Knokke-Heist, artknokke-heist.be

Wie graffiti en straattekeningen tot de lagere cultuur rekent, kan dit weekend aan de Belgische kust terecht voor een iets meer highbrow kunstevenement. In Knokke-Heist, waar zich op amper twee vierkante kilometer 65 kunstgalerijen bevinden, stellen veertig galerijhouders in het eerste weekend van de paasvakantie traditiegetrouw hun pand open voor het brede publiek,

Bij de meeste collecties ligt de nadruk op moderne kunst, van abstracte werken en impressionistische schilderijen tot artistieke foto's, maar ook fans van sculpturen en installaties komen aan hun trekken. Onze favorieten op het eerste gezicht: de fotoseries City Pulses van Ronald Dupont in de Absolute Art Gallery aan de Kustlaan, en 'African Queen' van Eddy Van Gestel, te zien in Jones Gallery op de Zeedijk. In de Guy Pieters Gallery (Albertplein) hangt schitterend werk van de multidisciplinaire Amerikaan Julian Schnabel.

Naast gewoon een galerij bezoeken kunt u ook op een cultureel verantwoorde manier gaan uitwaaien aan zee. Ter gelegenheid van Art Knokke-Heist heeft de organisatie een fiets- en wandelroute langs 34 openbare kunstwerken uitgestippeld. Een cultureel gezonde geest in een gezond lichaam, met een betere houding kunt u de paasvakantie niet aanvatten.