© epa

© Photo News

thumbnail: null
thumbnail: null

David Goffin ontmoet concurrent voor Masters-deelname Marin Cilic

De Kroaat Marin Cilic (ATP 10) is de tegenstander van David Goffin (ATP 12) in de achtste finales van het Masters 1.000-toernooi van Parijs-Bercy (hard/3.748.925 euro). Het duel kan mogelijk beslissend zijn voor een plaats op de Masters in Londen.

Achtste reekshoofd David Goffin klopte woensdag in de tweede ronde thuisspeler Nicolas Mahut (ATP 41) in twee sets (7-6 (7/5) en 6-3), terwijl Cilic zijn landgenoot Ivo Karlovic afschudde in eveneens twee sets (7-6 (9/7) en 6-2).

In de drie voorgaande duels tussen beide tennissers, allemaal dit jaar gespeeld, trok Goffin drie keer aan het langste eind. Hij won in Tokio, Indian Wells en voor de Davis Cup in Luik. Cilic bewees zondag met toernooiwinst in Bazel echter nog in topvorm te verkeren.

De Luikenaar heeft nog een kleine kans om te kunnen deelnemen aan de Masters (13-20 november). Hij moet daarvoor het toernooi in Parijs winnen of de finale halen, tenzij hij die finale verliest van Tomas Berdych (ATP 11), Jo-Wilfried Tsonga (ATP 13) of Roberto Bautista Agut (ATP 15). Voorwaarde is wel dat Dominic Thiem tenminste één partij wint in Parijs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer